-
آخرین چشم‌انداز تقاضای فولاد نشان داد

روزهای‌داغ در انتظاربازار فولاد

براساس آمار منتشرشده ازسوی انجمن جهانی فولاد، تقاضا برای فولاد در سال ۲۰۲۲ با افزایش ۲.۲ درصدی به هزار و ۸۹۶ میلیون تن خواهد رسید.

در پیش‌بینی کنونی فرض می‌شود با پیشرفت واکسیناسیون در سراسر جهان، شیوع سویه‌های کووید-۱۹ کمتر از موج‌های قبلی آسیب‌رسان و مخرب خواهد بود. ال رمیتی، رئیس کمیته اقتصادی انجمن جهانی فولاد، در اظهارنظر خود درباره این چشم‌انداز گفت: سال ۲۰۲۱ شاهد بهبود بیش از حد انتظار در تقاضای فولاد بوده که منجر به تجدیدنظر ما در پیش‌بینی انجام شده برای تمام نقاط جهان به جز چین شده است. با توجه به این بهبود چشمگیر، انتظار می‌رود تقاضای جهانی فولاد به غیر از چین در سال جاری زودتر از حد انتظار به سطح پیش از بیماری همه‌گیر بازگردد.

به گزارش چیلان، فعالیت‌های تولیدی قوی به همراه افزایش تقاضای سرکوب‌شده، مهم‌ترین عامل رشد تقاضا برای فولاد طی سال آینده است. اقتصادهای توسعه‌یافته نسبت به اقتصادهای در حال توسعه، عملکردی بهتر از انتظارات ما داشته‌اند که نشان‌دهنده فواید میزان بالای واکسیناسیون و اقدامات حمایتی دولت است. در اقتصادهای نوظهور، به‌ویژه در آسیا، روند بهبودی به واسطه افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا مختل شده است.

در حالی که بهبود بخش تولید در برابر موج‌های جدید عفونت همچنان مقاوم‌تر از حد انتظار بوده، محدودیت‌های سمت عرضه منجر به افت روند بهبود در نیمه دوم سال شد و از بهبود بیشتر در سال ۲۰۲۱ جلوگیری کرد اما با میزان زیاد سفارش‌های عقب‌افتاده به همراه بازسازی موجودی‌ها و پیشرفت بیشتر در روند واکسیناسیون در کشورهای در حال توسعه، انتظار داریم تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۲ ارتقا یابد. البته تداوم افزایش تورم، پیشرفت کند واکسیناسیون در کشورهای در حال توسعه و افت سرعت رشد چین، در مجموع خطراتی را برای این پیش‌بینی ایجاد کرده است.

نگاهی به بازار چین

اقتصاد چین روند بهبود قوی خود را از سال ۲۰۲۰ تا اوایل ۲۰۲۱ حفظ کرد. با این حال، سرعت آن از ماه ژوئن کاهش یافته است. از ماه ژوئیه، نشانه‌هایی از کاهش سرعت در بخش‌هایی که از فولاد استفاده می‌کنند مشاهده شده که منجر به افت منفی ۱۳.۳درصدی رشد تقاضای فولاد در ماه ژوئیه و سپس منفی ۱۸.۳درصد در ماه اوت شده است. این کاهش شدید، به عواملی مانند شرایط جوی نامساعد اخیر و موج‌های کوچک ابتلا به کووید-۱۹ در تابستان سال جاری نسبت داده می‌شود، با این حال، دلایل اساسی‌تر از جمله افت سرعت رشد بخش املاک و مستغلات و کاهش تولید فولاد به واسطه دولت، عمدتا باعث این وضعیت شده است.

اقتصادهای توسعه‌یافته

قرنطینه‌های هدفمندتر در به حداقل رساندن تاثیر موج‌های اخیر کووید-۱۹ روی فعالیت‌های اقتصادی در سال ۲۰۲۱ کمک کرد. با این حال، محدودیت زنجیره تامین و بخش خدمات همچنان عقب مانده و مانع بهبود قوی‌تر می‌شود.

کاهش محدودیت‌های زنجیره تامین، تداوم افزایش تقاضای سرکوب‌شده و افزایش اطمینان مشاغل و مصرف‌کننده، روند بهبود را در سال ۲۰۲۲ تقویت خواهد کرد. تقاضای فولاد پس از افت منفی ۱۲.۷درصدی در سال ۲۰۲۰، به میزان ۱۲.۲درصد در سال ۲۰۲۱ و ۴.۳درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش خواهد یافت و به سطح پیش از بیماری همه‌گیر باز می‌گردد.

در ایالات متحده، اقتصاد به بهبود قوی خود ادامه می‌دهد که حاصل افزایش تقاضای سرکوب‌شده و واکنش مناسب سیاستی است. سطح تولید ناخالص داخلی حقیقی از بالاترین سطح قبلی خود در ۳ ماه دوم سال جاری فراتر رفته است. تقاضای فولاد به دلیل عملکرد قوی بخش خودروسازی و کالاهای بادوام بهبود یافته، اما کمبود برخی عناصر این بهبود را تضعیف می‌کند. روند بخش ساخت‌وساز با پایان رونق ساخت‌وساز مسکونی و فعالیت‌های ضعیف بخش غیرمسکونی در حال افت است. افزایش قیمت نفت از بهبود سرمایه‌گذاری در بخش انرژی حمایت می‌کند. اگر برنامه محرک زیرساختی جو بایدن اجرا شود، ظرفیت صعود بیشتر وجود خواهد داشت اما این برنامه تا اواخر سال ۲۰۲۲ تکمیل نخواهد شد. در اتحادیه اروپا، بهبود تقاضای فولاد که در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ آغاز شد، همچنان در حال افزایش است و همه بخش‌های مصرف‌کننده فولاد، باوجود تداوم موج‌های ویروس کرونا، بهبود مثبتی را نشان می‌دهند.

در آسیای توسعه‌یافته، وضعیت کووید-۱۹ با روند کند واکسیناسیون، در سال ۲۰۲۱ بدتر شد اما روند بهبود تقاضای فولاد متوقف نشد و پیش‌بینی‌ها به دلیل بازگشت قوی تجارت جهانی و برنامه‌های زیرساختی دولتی، مورد بازنگری قرار گرفت.

اقتصادهای در حال توسعه غیر از چین

تقاضای فولاد در اقتصادهای در حال توسعه به غیر از چین در سال ۲۰۲۱ با کمک بهبود قیمت کالاها و تجارت بین‌المللی به روند بهبود خود ادامه می‌دهد. با این حال، موج‌های جدید کووید-۱۹ به همراه سطح پایین واکسیناسیون و بهبود آهسته در بخش گردشگری بین‌المللی، باعث ایجاد محدودیت در اقتصادهای در حال توسعه شده است. در سال ۲۰۲۲، با پیشرفت واکسیناسیون، انتظار می‌رود شرایط در اقتصادهای در حال توسعه بهبود یابد اما بیماری همه‌گیر با تضعیف موقعیت‌های مالی و چالش‌های ساختاری انباشته شده، تاثیری ماندگار بر این اقتصادها خواهد گذاشت. اقتصاد هند در حالی که در مسیر بهبودی از قرنطینه سخت سال ۲۰۲۰ بود، شوک دیگری را از موج دوم شدیدتر در ماه‌های آوریل تا ژوئن ۲۰۲۱ دریافت کرد که باعث کاهش تولید در تمام بخش‌ها شد. با این وجود، تاثیر اقتصادی موج دوم در مقایسه با موج اول، به دلیل محدودیت‌های داخلی بیشتر، بسیار کمتر بود. از ماه ژوئیه، بهبود سالم برای برای همه بخش‌ها از سر گرفته شد. در نتیجه، تقاضای فولاد هند تنها مدت کمی با افت مواجه شد و تا پایان سال ۲۰۲۱، بهبودی قوی نشان خواهد داد. تقاضای فولاد هند تا پایان سال جاری ۱۰۰میلیون تن افزایش خواهد یافت.

تقاضای فولاد در امریکای لاتین، به‌جز برزیل، در سال ۲۰۲۰ به‌شدت تحت تاثیر بیماری همه‌گیر قرار گرفت. اما در سال ۲۰۲۱، به دلیل بهبود بخش‌های ساخت‌وساز و خودروسازی، رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. با این حال، در سال ۲۰۲۲ از آنجا که این منطقه با مسائل ساختاری ترکیبی از جمله تورم بالا، افزایش کسری مالی و عدم اطمینان سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند، ممکن است شاهد افت قابل توجهی باشد.

بهبود تقاضای فولاد در شورای همکاری خلیج فارس به دلیل افت فعالیت‌های ساخت‌وساز کمتر از حد انتظار بود. با این حال، در سال ۲۰۲۲ با افزایش قیمت نفت و کنترل بیماری همه‌گیر، انتظار می‌رود تقاضای فولاد با قدرت بیشتری بازگردد. تقاضای فولاد مصر به دلیل تعلیق مجوزهای ساخت‌وساز در مناطق شهری پرجمعیت، تحت تاثیر قرار گرفت. با این حال، دیگر پروژه‌های بزرگ دولت، تاثیر بیماری همه‌گیر را کاهش داده و از روند بهبود در سال ۲۰۲۱ حمایت کرده است.

سخن پایانی

انجمن جهانی فولاد به‌تازگی چشم‌انداز کوتاه‌‌مدت خود را تا پایان سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ منتشر کرده است. انجمن جهانی فولاد پیش‌بینی کرده که تقاضای فولاد پس از افزایش ۰.۱ درصدی در سال ۲۰۲۰، تا پایان سال ۲۰۲۱، حدود ۴.۵ درصد رشد کند و به هزار و ۸۵۵.۴ میلیون تن برسد. انتشار این گزارش خبر مثبتی برای تولیدکنندگان فولاد است و سیگنال‌های مثبتی را روانه بازار می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین