-
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد

ضرورت اخذ کد نقش و ثبت اطلاعات

از چندی پیش تولیدکنندگان زنجیره فولاد ملزم به ثبت اطلاعات محصولات خود در سامانه جامع تجارت و سامانه انبارها شدند. این طرح زمینه‌ساز ایجاد بستری برای ثبت اطلاعات دقیق تولید و مصرف در این زنجیره است. در همین حال امکانی برای برنامه‌ریزی هرچه دقیق‌تر تولید در این زنجیره فراهم خواهد شد؛ البته که روند اجرایی شدن طرح مورد بحث در گام‌های نخست با مخالفت برخی اصناف یا تولیدکنندگان روبه‌رو خواهد شد چراکه هزینه‌های اضافی را به آنها تحمیل می‌کند.

اما شفافیت بهایی دارد. درنتیجه، باید از ایجاد بسترهای لازم برای شفافیت هرچه بیشتر استقبال کرد. براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت اطلاعات در این سامانه ضروری است و زمینه تسهیل فعالیت‌های اقتصادی را فراهم می‌کند. در همین حال روند تخصیص سهمیه مواد اولیه را تنظیم می‌کند.

تمامی تولیدکنندگان، فروشندگان، توزیع‌کنندگان و خریداران محصولات زنجیره فولاد از ۱۵ آبان امسال مکلف به تکمیل تمامی اطلاعات از جمله خرید، تولید، فروش و موجودی انبار در سامانه جامع تجارت و سامانه انبارها شده‌اند.

به گزارش شاتا، صدیف بیک‌زاده، سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان این مطلب، افزود: این الزام در تداوم برنامه‌های تحولی وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی‌بر لزوم ثبت اطلاعات تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان در سامانه جامع تجارت، طی ابلاغیه‌ای به تمامی تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی اعلام شده است.

ارزیابی براساس ثبت اطلاعات

وی ادامه داد: این الزام و ابلاغیه مربوط به خریداران تولیدکنندگان، فروشندگان، توزیع‌کنندگان و خریداران محصولات زنجیره فولاد اعم از حوزه معدن (سنگ آهن، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی)، مقاطع فولادی (تیرآهن، میلگرد، مفتول، کلاف، نبشی و ناودانی و انواع ورق‌های فولادی گرم، سرد، قلع‌اندود، گالوانیزه و رنگی و...)، محصولات فلزی (انواع لوله، پروفیل، قوطی و...) است.

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در این راستا به ‌منظور ارزیابی ارتقای شفافیت، ثبت‌نام و اخذ کد نقش و همچنین ثبت اطلاعات فعالیت اقتصادی در سامانه جامع تجارت برای تسهیل فعالیت اقتصادی و تخصیص سهمیه مواد اولیه ضروری است.

بیک‌زاده با بیان اینکه تمامی خریداران و فروشندگان این محصولات ملزم به دریافت کد نقش و ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت هستند و فعالان براساس اطلاعات ثبت‌شده در سامانه‌ها ارزیابی شده و سهیه خرید این محصولات برای اشخاص متناسب با عملکرد آنها تعیین می‌شود، گفت: بر همین اساس، تمام شرکت‌ها و فروشندگان محصولات یادشده به لایه بعدی (عمده‌فروش یا خرده‌فروش) مکلف هستند فروش کالای یادشده را به مشتریان و خریدارانی که ضمن اخذ کد نقش، اطلاعات فعالیت خرید و فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند، انجام دهند.

وی ادامه داد: اطلاع‌رسانی لازم برای عملیاتی شدن موضوع از طریق شرکت بورس کالای ایران، سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استانی، انجمن‌ها و شرکت‌های مربوطه به نحو مقتضی و از مجاری متعدد انجام می‌گیرد.

الزام ثبت اطلاعات خریدار

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: شرکت‌ها و فروشندگان محصولات ملزم هستند در قرارداد فروش خود به خریداران (عمده‌فروشی و خرده‌فروشی) یک بند مبتنی‌بر الزام و تایید فروش منوط به ثبت نام در سامانه جامع تجارت و ثبت اطلاعات خریدار را در قرارداد درج کند.

عرضه خارج از شبکه

بیک‌زاده با اشاره به مصوبه کارگروه تنظیم بازار مبنی‌بر تسریع شفافیت زنجیره تامین کالاهای بورسی (سیمان، فولاد، پتروشیمی و...) در سامانه جامع تجارت و رصدپذیر کردن این کالاها، گفت: مقرر شد علاوه‌بر داشتن کد بورسی، ارائه کد نقش در سامانه تجارت الزامی شود و در غیر این صورت موضوع عرضه خارج از شبکه تلقی می‌شود و از مجاری ذی‌ربط مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

وی همچنین تصریح کرد: درج قیمت اسناد ثبت‌شده در سامانه الزامی بوده و اهمیت ویژه‌ای در امکان تداوم خرید از بورس کالا دارد و مسئولیت درج قیمت اشتباه نیز برعهده فروشنده است.

تخصیص سهمیه بهین‌یاب

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین تاکید کرد: تخصیص سهمیه مواد اولیه در سامانه بهین‌یاب و عرضه و خرید در بورس کالا، منوط به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت است. در این مرحله تداوم امکان خرید منوط به تایید حداقل ۷۰ درصد اسناد فروش کالاهای تولیدی از محصولات توسط خریدار است.

بیک‌زاده گفت: در صورتی که مفاد بندهای ابلاغیه از زمان اجرا رعایت نشود و فروشندگان و خریداران اطلاعات فعالیت اقتصادی خود را در این سامانه ثبت نکنند، سهمیه مواد اولیه تولیدکنندگان و خریداران محصولات یادشده تعلیق خواهد شد.

سخن پایانی

مصوبات جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت با هدف ارتقای شفافیت در زنجیره تامین کالاهای بورسی همچون سیمان، فولاد و پتروشیمی اجرایی می‌شود. بر همین اساس این تولیدکنندگان موظف هستند علاوه‌بر داشتن کد بورسی، کد نقش را از سامانه تجارت دریافت کنند. در غیر این صورت خرید و فروش آنها عرضه خارج از شبکه تلقی و از مجاری ذی‌ربط پیگیری خواهد شد. در همین حال باید خاطرنشان کرد درج قیمت اسناد ثبت‌شده در سامانه الزامی و از اهمیت ویژه‌ای در امکان تداوم خرید از بورس کالا برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین