اجرای طرحهای دانشبنیان رویکرد جدید فولاد مبارکه
شرکت فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین فولادساز کشور در سالهای اخیر تلاش کرده تا از توان شرکتهای دانشبنیان در مسیر توسعه بهره بگیرد.
شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگ ترین فولادساز کشور در سال های اخیر تلاش کرده تا از توان شرکت های دانش بنیان در مسیر توسعه بهره بگیرد. از آنجا که امسال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» نام گذاری شده است، این شرکت کوشیده تا در مسیر تحقق این هدف گام بردارد. بهره برداری و انجام تعمیرات اساسی کوره های پخت آهک از طریق فناوری های جدید در شرکت فولادسنگ مبارکه نشان می دهد که رویکرد جدیدی در گروه فولاد مبارکه اتخاذ شده؛ رویکرد اجرای طرح های دانش بنیان معدنی و صنعتی که راه نجاتی برای رفع کمبود مواد اولیه مورد نیاز این گروه است.
بهره برداری و فرآوری سنگ آهن هماتیت
محمدیاسر طیب نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در آیین افتتاح پروژه های شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه اظهار کرد: خوشبختانه شرکت فولادسنگ مبارکه به عنوان یکی از شرکت های زیرمجموعه فولاد مبارکه پس از گذشت حدود ۵ سال به نقطه ای رسیده که دانش بهره برداری از کوره های آهک با فناوری های جدید و تعمیرات اساسی آن را بدون حضور حتی یک کارشناس خارجی در اختیار دارد؛ اقدامی که در گذشته توسط کارشناسان خارجی انجام می شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، وی با بیان اینکه تنها 2 کوره آهک مشابه این کوره ها در جهان وجود دارد، افزود: اعتماد به نفس و پذیرش خطر در کنار دانش و تخصص بهره برداری از این کوره ها، بسیار ارزشمند است؛ توسعه های زیادی از جمله استخراج معدن، تجهیزات خردایش، دانه بندی و... در این منطقه انجام گرفته و پروژه های اخیر، اشتغال آفرینی قابل توجهی داشته است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه امروز با افتخار اعلام می کنیم که به ده ها حوزه اکتشافی و معدنی ورود پیدا کرده ایم، خاطرنشان کرد: شرکت فولاد مبارکه، امروز از یک شرکت استخراج کننده مواد معدنی به یک مجموعه دانشی رسیده، چرا که حوزه اکتشاف یک حوزه دانشی است؛ اقدامات خوبی در اقصی نقاط کشور با حمایت شرکت فولادسنگ مبارکه در حال شکل گیری و انجام است. وی با تاکید بر دانشی بودن حوزه فرآوری معادن گفت: ماموریت بهره برداری و فرآوری سنگ آهن هماتیت گروه فولاد مبارکه برعهده شرکت فولادسنگ مبارکه گذاشته شده، به گونه ای که برای تولید ۱۰ میلیون تن فولاد، نیازمند معادن و ذخایر سنگ آهن هستیم.
تجمیع ظرفیت های معدنی کوچک
طیب نیا تصریح کرد: شرکت های داخلی تامین کننده سنگ آهن به سمت فولادسازی رفته اند و فولاد مبارکه در حوزه سنگ آهن، فعالیت معدنی خود را به طور جدی شروع کرده و باتوجه به در دسترس نبودن معادن بزرگ، مسیر دشواری در پیش داریم. وی بااشاره به وجود ذخایر ارزشمند معادن هماتیت در کشور اذعان داشت: این ذخایر مغفول مانده و اقدام جدی روی آنها انجام نگرفته است، اما امروز شاهد آغاز به کار ۲ معدن در شرکت فولادسنگ مبارکه بودیم، گرچه معادن بزرگی نیستند، اما امیدوارم با تجمیع ظرفیت های چنین معادنی بتوانیم به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد نیاز گروه فولاد مبارکه را تامین کنیم و این ماموریت شرکت های تابعه ما است.
اجرای طرح های دانش بنیان معدنی و صنعتی
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تاکید کرد: تولید محصولات جدید همچون فروسیلیس و فرومنگنز با رویکرد دانشی در شرکت فولادسنگ مبارکه اقدام بسیار ارزشمندی است و نیازمند کار جدی تر است؛ بهره برداری و انجام تعمیرات اساسی کوره های پخت آهک از طریق فناوری های جدید در این شرکت نشان می دهد که رویکرد جدیدی اتخاذ شده؛ اجرای طرح های دانش بنیان معدنی و صنعتی که راه نجاتی برای رفع کمبود مواد اولیه موردنیاز گروه فولاد مبارکه است. وی با تاکید بر ضرورت مسائل زیست محیطی ادامه داد: نباید الگو بودن در حوزه صنعت سبز را فراموش کنیم، چرا که شعار ما تحقق صنعت سبز است و به همین خاطر خود را به رعایت مسائل زیست محیطی ملزم می دانیم، همان طور که در این زمینه پیشرو هستیم.
تجلی مسئولیت های اجتماعی با ورود به حوزه معدن
طیب نیا بیان کرد: فعالیتی که گروه فولاد مبارکه در حوزه معادن آغاز کرده، از طرفی پاسخگوی نیاز تولید است و از سوی دیگر تجلی مسئولیت اجتماعی فولاد مبارکه در راستای آبادانی کشور است؛ بسیاری از معادن کوچک و بزرگ در مناطق محروم واقع شده که علاوه بر رفع بخشی از نیاز ما، به آبادانی این مناطق نیز کمک خواهد شد. وی در پایان ابراز کرد: طرح هایی که امروز در شرکت فولادسنگ مبارکه به افتتاح و بهره برداری رسید، با ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری، به صورت مستقیم و غیرمستقیم ۲۵۰ شغل جدید ایجاد کرد؛ طرح های حوزه معدن در این منطقه، آغازگر سرمایه گذاری ها در این حوزه است و نیازمند حمایت های جدی بیشتر است که این مهم محقق خواهد شد.
معادن، تبلوری از اقتصاد مقاومتی
مهرداد فقیهیان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه اصفهان نیز در این آیین اظهار کرد: یکی از بخش های مهم در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، صنایع معدنی است و بر کسی پوشیده نیست که معادن با ارزش افزوده بالا، اشتغال آفرینی و متکی بر فناوری و طرح های دانش بنیان می توانند تبلور اقتصاد مقاومتی باشند. وی افزود: شرکت فولادسنگ مبارکه به عنوان بازوی معدنی گروه فولاد مبارکه سعی کرده تا با تقویت زنجیره اکتشاف، استخراج، فرآوری و محصول نهایی، سهم مهمی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی داشته باشد که در همین راستا با توسعه سرمایه گذاری، زیرساخت ها و فناوری در حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری محصولات معدنی، ارتقا و بهره وری سرمایه های انسانی، همراه با برداشت صیانتی از معادن با رعایت الزامات زیست محیطی، دست به کار تکمیل زنجیره ارزش در معدن و صنایع معدنی با تکیه بر طرح های دانش بنیان و بومی سازی شده ایم.
فولادسنگ، شرکتی پیشرو در اجرای طرح های دانش بنیان در حوزه معادن کشور
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه گفت: این شرکت با نزدیک شدن به اهداف بخش معدن در تکالیف ابلاغی و براساس ماهیت آنها، بیشترین تطابق و سازگاری را با راهبرد و شعار سال دارد و به عنوان شرکتی پیشرو در اجرای طرح های دانش بنیان در حوزه معادن عمل می کند. فقیهیان اذعان داشت: حال که در شرایطی هستیم که با کسب دانش تعمیراتی و بومی سازی قطعات و تجهیزات، با همکاری تنگاتنگ شرکت های دانش بنیان به طور موفقیت آمیزی گام های پایانی تعمیرات اساسی کوره ها و راه اندازی آنها با صرفه جویی ارزی معادل ۲ هزار میلیارد ریال را برمی داریم.
سخن پایانی
آیین افتتاح پروژه احداث خط خردایش و دانه بندی و همچنین سنگ شکن اولیه شرکت فولادسنگ مبارکه روز شنبه ۱۲ شهریور، توسط مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه و با حضور نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی، تعدادی از مسئولان منطقه و جمعی از معاونان و مدیران فولاد مبارکه برگزار و پروژه های بهره برداری از معدن سنگ آهن خاک سرخ کودی هرمزگان و سنگ آهن سیلیس داوران کرمان نیز به صورت آنلاین افتتاح شد.