چای سبز، سپر مغز در برابر آلزایمر
پژوهشگران در مطالعهای منتشرشده در نشریه GeroScience، دو ترکیب طبیعی شامل نیکوتینامید (شکلی از ویتامین B۳) و اپیگالوکاتچین گالات (آنتیاکسیدان موجود در چای سبز) را شناسایی کردهاند که میتوانند عملکرد سلولهای مغزی را بهبود بخشند و روند آلزایمر را معکوس کنند.

در پژوهشی جدید که در نشریه علمی GeroScience منتشر شده، دانشمندان موفق به شناسایی دو ترکیب طبیعی شدهاند که نقش مهمی در محافظت از مغز در برابر بیماری آلزایمر ایفا میکنند. این ترکیبات شامل نیکوتینامید، شکلی از ویتامین B۳، و اپیگالوکاتچین گالات، آنتیاکسیدانی قدرتمند موجود در چای سبز هستند.
در سلولهای مغزی، نهتنها افت ناشی از افزایش سن را معکوس کردند، بلکه توانایی نورونها در پاکسازی تودههای پروتئینی آمیلوئید عامل اصلی آلزایمر را نیز افزایش دادند. دکتر گریگوری بروئر، سرپرست این پژوهش، تأکید کرد: «با بازگرداندن سطح انرژی، نورونها میتوانند عملکرد حیاتی خود را بازیابند»
در آزمایشهای انجامشده روی سلولهای پیر موشها، تنها پس از ۲۴ ساعت درمان با این ترکیبات، سطح GTP به میزان سلولهای جوان بازگشت و پاکسازی آمیلوئید بتا بهطور چشمگیری بهبود یافت. این یافتهها نشان میدهد که شاید راهی تازه برای مقابله با زوال شناختی ناشی از پیری و آلزایمر در دسترس باشد، هرچند پژوهشگران هشدار دادهاند که مصرف خوراکی نیکوتینامید ممکن است به دلیل غیرفعال شدن در جریان خون چندان مؤثر نباشد و نیاز به مطالعات بالینی بیشتری وجود دارد.