-
دلفین

مغز این حیوان پیچیده‌تر از حتی مغز انسان است | تصاویر

مغز دلفین‌های دماغ بطری معمولا 1600 گرم است که باعث می‌شود دلفین‌ها از نظر نسبت وزن مغز به بدن بعد از انسان در رتبه دوم قرار گیرند.

مغز انسان و دلفین از نظر اندازه مشابه هستند اما تفاوتهایی در ساختار آنها وجود دارد. مغز انسان از دو نیمکره نامتشابه با تقارن آینه ای تشکیل شده است در حالی که مغز دلفین ها از دو زیر واحد مغزی مشابه تشکیل یافته که هر کدام از آنها دارای دو نیمکره هستند بنابر این می توان گفت دلفین ها مغز چهار لبی دارند. هر زیر واحد مغزی دلفین ذخیره خونی مجزا دارد. در هنگام خواب دلفین هرگز دو زیر واحد مغزی همزمان به خواب نمی روند، زمانی که یک زیر واحد مغزی در حال خواب است زیر واحد دیگر بیدار می باشد. امواج مغزی مربوط به خواب دلفین حرکات سریع چشمی ( REM ) در خواب انسان را ندارند.

در ادامه به مقایسه مغز دلفین و انسان میپردازیم:

بدین ترتیب مغز دلفین از شامپانزه هم بزرگتر است و به آنها دومین موجودات مغزی در سیاره زمین لقب داده‌اند.

حتی گفته می‌شود مغز دلفین پیچیده‌تر از مغز انسان است.

مغز دلفین

مقایسه تعداد شیار های موجود در مغر انسان و دلفین

مغز دلفین

مقایسه شکل و فرم مغر دلفین و انسان

مغز دلفین

زاویه قرارگیری مغر دلفین در سر این جاندار

مغز دلفین

مقایسه مغز دلفین و انسان با چندین حیوان ( فیل، گوریل، سگ، ماکاک، گربه، موش)

مغز دلفین نسبت به مغز انسان پیچ خوردگی های بیشتری دارد اما کورتکس مغز دلفین از کورتکس مغز انسان نازک تر است بنابر این کل حجم نوروکورتکس دلفین از کل حجم نوروکورتکس انسان کوچکتر است. سلولهای مغزی دلفیندر مقایسه با سلولهای مغزی انسان تمایز کمتری یافته اند.

دلفین ها با ٤٠٪ حجم مغزی توسعه یافته متولد می شوند و توسعه کامل حجم مغز در سن ١٠سالگی است ، این در حالی است که انسان با حدود ٢٥٪ حجم مغزی توسعه یافته متولد شده و در سن ١٨سالگی مغز توسعه کامل خود را می یابد.

دو چشم دلفین هرکدام به یک زیرواحد مغزی مرتبط هستند. ناحیه درک تصویر مغز دلفین حدود ۱٠برابر از این ناحیه در انسان کوچکتر است ، در حالی که ناحیه درک صوت در دلفین حدود ١٠ برابر از ناحیه درک صوت در انسان بیشتر است که این امر به علت استفاده وسیع از صوت در برقراری ارتباط و انجام رفتارهای زیستی توسط دلفین ها می باشد.

دلفین ها نه تنها دو زیر واحد مغزی دارند بلکه دو اندام تولید صدا شامل دو زبان در هر طرف سوراخ تنفسی خود نیز دارا می باشند. در جلوی سوراخ تنفسی دلفین ها ملون (Melon ) قرار گرفته که یک لنز از بافت چربی است که از آن برای متمرکز کردن صدا و فرستادن یا دریافت امواج با فرکانس های فروصوتی استفاده می کند./منبع: برنا

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*