رقابت داغ در بازار ارزهای دیجیتال / کشورهای عربی وارد گردونه شدند
کشورهای عربی نشان دادهاند که علاقهمند هستند، در پروژههای بزرگ سرمایهگذاری کنند. کشورهای عربی نه تنها رقیب امریکا و چین نخواهند بود، بلکه این دو کشور را قدرتمندتر نیز خواهند کرد.
توئیت اخیر مدیرعامل بایننس با مضمون inshallah خبر از ورود کشورهای عربی به بازار ارزهای دیجیتال میدهد و ظاهراً کشورها در حال تغییر رفتار هستند. با توجه به رفتارهای ایران در بازار رمز ارزها و موقعیت جغرافی کشورمان ورود کشورهای عربی به بازار رمز ارز ها را باید با دقت پیگیری کنیم.
در این خصوص نیما نعیمی خواه کارشناس بلاک چین و رمز ارز در گفتگو با گسترش نیوز اظهار کرد: در بازار ارزهای دیجیتال با سه نوع برخورد رو به رو هستیم. برخورد اول به این صورت است که رمز ارزها بد و کلاهبرداری هستند و نگاه قهری به ارزهای دیجیتال وجود دارد. البته در پشت ماجرا برخورد متفاوت است. همانند برخورد چین و امریکا که هماکنون شاهد هستیم. در ظاهر مخالف ارزهای دیجیتال هستند و ممنوعیتهای شدید مثل توقف فعالیت بایننس را ایجاد میکنند اما از منافع ارزهای دیجیتال کامل استفاده میکنند. در بحث ماینرها هم برخورد چین صد در صد قهری نبود. چین هنوز بزرگترین تولیدکننده ماینر در جهان است.
حکومتها نگران درآمد خود هستند
نعیمی خواه اظهار کرد: برخورد دوم قهری واقعی است و واقعاً مانع کار ارزهای دیجیتال میشود. طرفداران این برخورد علاقه ندارند، صنعت رمز ارزها رشد کند. در برخورد سوم شاهد هستیم که ارزهای دیجیتال را با آغوش باز میپذیرند. همانند کشور برزیل، الساوادور، استونی و گرجستان که از فرصتهای ارزهای دیجیتال به خوبی استفاده میکنند. باید در نظر داشته باشیم که در هر سه برخورد حکومتها نگران درآمد اصلی خودشان هستند. کشورهای عربی نیز در بازار ارزهای دیجیتال بودند اما به صورت رسمی اعلام نمیکردند. در دبی صرافی های ارز دیجیتال زیادی را شاهد بودیم که وارد این بازار شدهاند.
تأثیر کشورهای عربی بر بازار ارزهای دیجیتال
وی افزود: هرچه این صنعت از سوی کشورها بیشتر پذیرفته شود، فرصت خوبی برای بازار هست. رمز ارزها، ارز بینالمللی غیرمتمرکز هستند که قابل تحریم نیستند. هر چه بیشتر به سمت دنیای غیرمتمرکز برویم، دنیای عادلانهتری را پیش روی خودمان خواهیم دید. این فرصت خوبی است که ایران نیز برخوردهای قهری خود را درباره این صنعت کنار بگذارد. باید پژوهشهای جدید همراه با کارشناسی انجام شود. اگر برخوردهای مناسبتری از سوی مسئولین شاهد بودیم، بهتر از فرصت ارزهای دیجیتال استفاده میکردیم. تا دیر نشده است، باید از این فرصت استثنایی استفاده کنیم.
رقابت کشورهای عربی با امریکا و چین
این کارشناس بلاک چین و رمز ارز تأکید کرد: تولید ناخالص داخلی (GDP) در رقابت مهم است. اقتصاد چین و امریکا فراتر از تصور هست. در نتیجه از سوی کشورهای عربی خطری برای رقابت احساس نمیکنند. کشورهای عربی به عنوان سرمایهگذار قدرتمند و خوشحساب فرصت خوبی برای بازارهایی مثل امریکا و چین خواهند بود. پیش از این نیز کشورهای عربی نشان دادهاند که علاقهمند هستند، در پروژههای بزرگ سرمایهگذاری کنند. کشورهای عربی نه تنها رقیب امریکا و چین نخواهند بود، بلکه این دو کشور را قدرتمندتر نیز خواهند کرد.
رمز ارز ملی در برابر ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال
نعیمی خواه خاطرنشان کرد: بیت کوین به این دلیل به وجود آمد که غیرمتمرکز باشد و حکومت تأثیرگذار نباشند. همچنین شاهد شفافیت باشیم. ذات کریپتوکارنسی مغایر با قدرت متمرکز است. در نهایت حکومتها متوجه خواهند شد که بیت کوین یا سایر رمز ارزها مقاومت بزرگی در برابر توانایی فعلی آنها خواهد بود. در برابر این موضوع رمز ارز ملی را معرفی میکنند. در ابتدا این رویکرد طبیعی است اما در نهایت در مسیری قرار داریم که جهان در پیش گرفته است و هرچه زودتر از سوی کشورها پذیرفته شود، زودتر در لیست خوشبختی قرار میگیرند.
فرصت فعلی ارزهای دیجیتال را از دست ندهیم
وی در پایان گفت: در ۱۵ سال پیش اگر میگفتیم، سرقفلی مغازه بیفایده هست و قرار یک دامنه جایگزین سرقفلی شود، کسی باور نمیکرد. سایتها نشان داد که درصد زیادی از مردم علاقهمند به خرید آنلاین هستند. پاندمی کرونا این شرایط را سرعت داد. کلیدواژه ها جایگزین سرقفلی مغازهها شدند. مالیاتها باید خودشان را با کریپتوکارنسی تطبیق دهند. درآمد دولتها در آینده متفاوت میشود. بانکها رفتار خودشان را تغییر خواهند داد. شاید بانکها هم مثل مغازهها به اجبار تعطیل شوند. ایران باید دیر یا زود به این مسیر بپیوند و بهتر زودتر از این فرصت استفاده کنیم.
منبع: گسترش نیوز