-
نویسنده<!-- -->:<!-- --> <!-- -->کیمیا ملکی خدمات‌رسانی ضعیف در روزهای برفی زیر ذره‌بین صمت

نهایت تلاش شهرداری این بود؟

زمستان فصلی است که با سرما و برف معنا می‌شود. برف و سرما، واژه‌هایی آشناست که برای تمام افراد با هر سن و تحصیلاتی کاملا معنای آن واضح است.

نهایت تلاش شهرداری این بود؟

تهران مدت ‌ هاست که سفیدپوشی سنگین را به خود ندیده و امسال با کمترین بارش برف که نعمتی برای مردم به ‌ حساب می ‌ آید، ترافیک که سهمیه همیشگی تهرانی ‌ ها است به اوج خود رسیده است؛ هرچند بارش برف مشکلاتی مهم ‌ تر از ترافیک هم ایجاد می ‌ کند. از ترافیک خودروها که بگذریم، به درد تردد در کوچه ‌ های فرعی می ‌ رسیم که با تعداد زیادی ساختمان و افراد ساکن در آنها هرگز به چشم شهرداری نمی ‌ آیند تا چاره ‌ ای برای آنها در نظر بگیرد، این در حالی است که در همین کوچه ‌ ها اصنافی مشغول کسب ‌ وکار هستند که روزی آنها از این راه به ‌ دست می ‌ آید. نکته جالب این است که در مواقع دریافت عوارض، شهرداری یکی از همین کوچه ‌ های فرعی را از قلم نمی ‌ اندازد، اما به وقت خدمات ‌ دهی خدا بزرگ است و شهروندان سال ‌ هاست که با همان چند بسته شن و ماسه که در خیابان اصلی قرار دارد می ‌ توانند گلیم خود را از آب بیرون بکشند؛ البته اگر بسته ‌ ای از شن و ماسه وجود داشته باشد! صمت در این گزارش به ‌ بهانه بارش نعمت الهی برف و سفیدپوشی تهران به بررسی کم ‌ وکاستی ‌ های خدمات ‌ دهی شهرداری در این روزها پرداخته است.

نعمتی که به لطف مسئولان، سخت از آن عبور می کنیم!

تهرانی ‌ ها سال ‌ هاست که بارش برف سنگین را تجربه نکردند و تنها با نشستن اندکی برف روی زمین دلخوش به وجود زمستان می ‌ شوند. البته مردم در چنین شرایطی چنان تجربه ‌ هایی را از سر می ‌ گذرانند که باعث می ‌ شود دیگر از دیدن برف که نشان اول زمستان است، خوشحال نشوند؛ از خیابان ‌ های بسته شده با برف تا ترافیک ‌ های سرسام آور! در روزهای اخیر با بارش برف و سفیدپوشی خیابان ‌ ها باز هم شاهد شوک و بی ‌ برنامگی مسئولان مربوطه بوده ‌ ایم که بسیار عجیب است؛ گویی در تابستانی آفتابی، به یکباره و در حالتی معجزه ‌ آسا برف باریده است. برای درک بهتر موضوع، سراغ پیش ‌ بینی هواشناسی در ۲۰ بهمن می ‌ رویم. اداره کل هواشناسی استان تهران باتوجه به تناوب فعالیت سامانه ‌ های بارشی در استان، تا ۲۴ بهمن، آسمان را نیمه ‌ ابری تا ابری، در برخی ساعات همراه با وزش باد، بارش برف و باران، گاهی رگبار و رعدوبرق و در ارتفاعات مه و بارش برف، گاهی کولاک برف و در نقاط مستعد احتمال بارش تگرگ پیش ‌ بینی کرد. ظاهرا منطق مسئولان در برابر این هشدارها به یک جمله ختم می ‌ شود: «چو فردا شود، فکر فردا کنیم!».

صبح یک روز برفی از کنار هر شخصی که رد می ‌ شوید، جمله ‌ ای تکراری به گوش ‌ تان می ‌ رسد: «برف نعمت است اما مکافات ‌ هایی دارد». در نتیجه روزی زیبا و سفید رنگ به روزی آزاردهنده برای شهروندان تبدیل می ‌ شود. حال سؤال این است که چرا زمستان با تعریفی مشخص برای مسئولان غافلگیرکننده است؟ اگر یک سال غافلگیر می ‌ شوید چرا سال دیگر هم یک پای خدمات ‌ دهی شهرداری می ‌ لنگد؟

اقدام دیگری نمی توان انجام داد

عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران درباره خدمات شهرداری در روزهای برفی به صمت گفت: همکاران ما در شهرداری از ۲ بامداد و قبل از آغاز بارش برف با تاکید بر مناطق شمالی شهر حدود ۵ هزار و ۱۰۰ تن شن مخصوص برف ‌ روبی را به ‌ صورت شن ‌ پاشی در خیابان ‌ ها یا کیسه ‌ های شن در مخازن برای دسترسی شهروندان توزیع کرده ‌ اند. هنگام بارش برف حدود ۳۰۸ دستگاه تخصصی برف ‌ روبی و ۵۰۰ ماشین بزرگ برای شن ‌ پاشی در سطح شهر فعال بودند و بیش از ۱۰ هزار نفر از همکاران ما در شهرداری فعالیت می ‌ کردند. در واقع شهرداری با یک توان حداکثری و چند ساعت قبل از شروع ساعت کاری، اقداماتی را انجام داده و اقدام دیگری نمی ‌ توان انجام داد.

وی با اشاره به ترافیک ‌ های سطح شهر در روزهای برفی اظهار کرد: طبق اعلام پلیس راهور، به ‌ عنوان متولی اصلی اعلام ترافیک در تهران، در روزهای برفی هیچ خیابان مسدودی در شهر نداشته ‌ ایم. البته کندی حرکت را در ترافیک صبحگاهی هر روز تهران در روزهای برفی شاهد هستیم. به ‌ عقیده کارشناسان سرعت حرکت خودروها هنگام بارش برف و باران ۱۶ تا ۲۳ درصد کاهش می ‌ یابد و این کاهش سرعت هنگام ترافیک بیشتر نمایان می ‌ شود.

اولویت با مناطق شمالی است

سخنگوی شهرداری تهران ضمن تاکید بر اولویت ‌ بندی برای خدمات ‌ رسانی در روزهای برفی اظهار کرد: اولویت شهرداری بزرگراه ‌ ها و شریان ‌ های اصلی است و بعد از آن به سراغ خیابان ‌ ها می ‌ رویم. ده ‌ ها هزار خودرو در اتوبان ‌ های ما در حال تردد هستند. در ساعت ‌ های اوج ترافیک ۷۷۵ نفر سفر در هر ثانیه در تهران ثبت می ‌ شود، این در حالی است که برف ‌ روبی کوچه ‌ ها تنها به ۱۰ تا ۱۵ دستگاه خودرو کمک خواهد کرد. البته کیسه ‌ های شن و ماسه در ابتدای خیابان ‌ ها در مخزن ‌ های مخصوص قرار دارد تا مردم بتوانند خودشان کوچه ‌ ها را برف ‌ روبی کنند.

وی با اشاره به بررسی ‌ های صورت گرفته بیان کرد: برخی از نقاط حساس و آسیب ‌ زننده شهر تهران شناسایی شده و خدمات و نیروهای مستقر در این نقاط افزایش یافته ‌ اند. برخی نقاط از نظر ترافیکی در روزهای عادی سال مسئله ‌ خیز هستند که با بارش برف قطعا ترافیک سنگین ‌ تری در این نقاط خواهیم داشت، اما برای حل این مشکل تمهیداتی اندیشیده شده است. ۴۰ نقطه جدید به نقاط استقرار نیروهای خدمات شهری اضافه شده که ۱۸ نقطه از آن در اتوبان یادگار امام است.

ترافیک و کندی خدمات رسانی

محمدخانی درباره کندی خدمات ‌ رسانی شهرداری در روزهای برفی گفت: دو عامل شدت بارش برف و برودت هوا در کیفیت اقدامات شهرداری تاثیرگذار است، زیرا این موارد در شب باعث یخبندان و کندی تردد خواهد شد. از سوی دیگر هنگام بارش برف سرعت حرکت خودروها به ‌ طور طبیعی کاهش پیدا می ‌ کند و پیرو همین کاهش سرعت حرکت خودروها، سرعت خدمات ‌ رسانی و سرویس ‌ دهی شهرداری نیز به ‌ مراتب کاهش می ‌ یابد.

نمایندگان پلیس راهور نیز در کنار نیروهای شهرداری در مناطق مختلف، به ‌ ویژه مناطق شمالی تهران مستقر شده ‌ اند تا با هدایت ماشین ‌ های شن و نمک ‌ پاش، سرعت عمل را در برف ‌ روبی بالا ببرند.

مخازن توسط شهرداری پر می شود

سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به شارژ مخازن شن و ماسه قبل از شروع ساعات کاری گفت: طبق پیش ‌ بینی هواشناسی، شهرداری تهران قبل از بارش اقدامات لازم را انجام داده، اما متاسفانه شاهد خالی شدن مخزن ‌ های شن و ماسه توسط برخی از ارگان ‌ های دولتی برای استفاده در محوطه ‌ های سازمانی هستیم که طبق قانون باید خریداری شود اما آنها با این ‌ کار هزینه ‌ ای برای آن نمی ‌ پردازند. با این حال شهرداری تهران تمام تلاش خود را به ‌ کار گرفته تا با استقرار نیروهایش در مناطق مختلف شهر و با شارژ مخازن و همچنین شارژ بسته ‌ های نمک و شن در مناطق، زمینه راحتی و آسایش پایتخت ‌ نشینان را در روزهای برفی فراهم آورد.

مشکل در تصمیم گیران است

ناصر امانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره خدمات ‌ دهی شهرداری در روزهای برفی به صمت گفت: اولویت برف ‌ روبی شهرداری در روزهای برفی با معابر اصلی و بزرگراه ‌ ها است و کوچه ‌ ها در اولویت پایانی قرار دارند که شهرداری باید برای این موضوع فکری اساسی کند.

وی با اشاره به وظایف شهرداری بیان کرد: شهرداری موظف است همه معابر شهری، چه فرعی و چه اصلی رابرف ‌ روبی کند. اگر شهرداری برای این کار نیاز به نیروی بیشتری دارد باید تهیه کند. روش اداره و مدیریت شهر باید تغییر کند؛ اگر روش تغییر نکند ما در اداره همه امور شهر با مشکل مواجه می ‌ شویم.

بودجه هست؛ خدمات نیست

امانی با اشاره به منابع مالی شهرداری گفت: هر سال در بودجه شهرداری مبالغ خوبی برای ستاد برف ‌ روبی به ‌ ویژه در مناطق شمالی تهران اختصاص می ‌ دهند و اگر نیاز به منابع مالی بیشتری باشد در اصلاحیه ذکر می ‌ شود. منابع و امکانات به حد کافی در شهرداری وجود دارد، اما خدمات ‌ دهی خوبی صورت نمی ‌ گیرد و لازمه اقدامات خوب، پیش ‌ بینی است.

به داد شهر برسید

عضو شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از کیفیت خدمات شهرداری در روزهای برفی اظهار کرد: امیدواریم شهرداری از عهده خدمات ‌ رسانی حداقل در خیابان ‌ های اصلی و بزرگراه ‌ ها بربیاید؛ نه اینکه مانند پایان هفته گذشته که شاهد ترافیکی شش ‌ ساعته از سئول به اوین بودیم و بنده مردم را می ‌ دیدم که تا نیمه شب یا ماشین هل می ‌ دادند یا ماشین را رها کرده و به خانه می ‌ رفتند. مردم بسیار از این موضوع و شهرداری گله ‌ مند هستند.

برنامه نداریم

امانی با بیان اینکه ما مشکل مدیریتی داریم و مشکل اصلی در تصمیم ‌ سازان و تصمیم ‌ گیران است، افزود: شهرداری باید از قبل پیش ‌ بینی ‌ های لازم را براساس هشدارهای هواشناسی انجام دهد که در کدام مناطق شاهد بارش برف بیشتری هستیم و کدام مناطق دچار یخ ‌ زدگی خواهند شد تا از بروز این اتفاق جلوگیری کند. اگر درست چاره ‌ اندیشی شود، امور قابل ‌ مدیریت است. بارندگی هفته جاری از پایان هفته گذشته پیش ‌ بینی شده بود؛ در نتیجه مسئولان شهرداری باید برنامه ‌ ریزی داشته باشند.وی درباره مشکلات حمل ‌ ونقل در روزهای برفی گفت: به ‌ دلیل ضعف ‌ هایی که در حمل ‌ ونقل عمومی داریم، مردم در روزهای برفی ساعت ‌ ها در انتظار وسایل نقلیه می ‌ مانند. حمل ‌ ونقل عمومی حداقل در روزهایی که رفت ‌ وآمد برای مردم سخت است باید کمک ‌ کننده باشد.

مخازن شن و ماسه دور از دسترس

عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره مخازن شن و ماسه اظهار کرد: گلایه این موضوع را نیز از شهرداری ‌ ها داریم که در بسیاری از خیابان ‌ ها مخازن شن و ماسه با فاصله ‌ ای بسیار زیاد از هم قرار گرفته ‌ اند. همچنین در بسیاری از معابر فرعی این مخازن قرار نگرفته که شهرداری باید اقداماتی اساسی انجام دهد.

سخن پایانی

ظاهرا اوج خدمات شهری در روزهای برفی به شن ‌ پاشی، آن هم در شریان ‌ های اصلی ختم می ‌ شود و باید از شهرداری سپاسگزار بود که نیروهای خود را قبل از ساعات کاری برای جلوگیری از مسدود شدن مسیرها به کار می ‌ گیرد. از سوی دیگر باید خدا را شاکر بود که بارش برف در تهران چندین سال است که در حد سفیدی جزئی ختم می ‌ شود و پای خود را فراتر از امکانات شهرداری نمی ‌ گذارد، چون در این صورت قطعا شاهد اتفاقات ناگواری می ‌ بودیم که آخر آن به همان عذرخواهی ‌ های همیشگی ختم می ‌ شد. در ظاهر چگونگی تردد مردم در کوچه ‌ ها و خیابان ‌ های فرعی چندان اهمیتی برای شهرداری ندارد و خدمات ‌ رسانی در شریان ‌ های اصلی مهم ‌ تر است؛ حالا چندین نفر دیر به محل کار برسند که مهم نیست! هرچند در این بخش هم شاهد اقدامات آنچنانی نخواهیم بود و اوج خدمات یک نیسان آبی است با چند کارگر در چهار طرف آن و بیل ‌ هایی که به ‌ دست دارند و خدمت بزرگ شن ‌ وماسه پرتاب ‌ کنی با چرخش دست کارگران! شاید آقایان اصلا تلویزیون نگاه نمی ‌ کنند که باوجود زیرنویس ‌ های پیاپی در رسانه ملی باز هم غافلگیر شدند یا شاید بار اول است که با زمستان روبه ‌ رو می ‌ شوند. در نهایت روزی برفی و زیبایی ‌ های آن به لطف مسئولان به کام مردم تلخ شد. با این اوصاف بهتر نیست آقایان شهر را به حال خود بگذارند تا حداقل شاهد آثار بی ‌ برنامگی ‌ ها نباشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین