-

چشم‌انداز بازار سرمایه در سه‌شنبه اول مهر ۱۴۰۴

بازار بورس تهران در معاملات روز دوشنبه با افزایش نسبی تقاضا و ورود سرمایه حقیقی، بخشی از افت‌های اخیر خود را جبران کرد. حضور وزیر امور خارجه کشور در نیویورک نیز فضای دیپلماتیک را تحت تأثیر بازار قرار داد؛ به‌گونه‌ای که کاهش نرخ ارز در پی این تحولات، موجب تقویت نسبی تقاضا در بازار سرمایه شد.

چشم‌انداز بازار سرمایه در سه‌شنبه اول مهر ۱۴۰۴

در جریان معاملات روز دوشنبه، شاخص‌های بورس تهران روندی صعودی را تجربه کردند. از همان لحظات ابتدایی بازار، تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا برقرار بود و نمادهای بزرگ نقش محرک اصلی رشد را ایفا کردند. شاخص کل با افزایش ۳۵ هزار و ۷۳۳ واحدی، معادل ۱.۴۳ درصد رشد کرد و شاخص هم‌وزن نیز با صعود ۲ هزار و ۷۷۸ واحدی، حدود ۰.۳۶ درصد افزایش یافت.

در ادامه معاملات، ورود نقدینگی حقیقی به بازار مثبت شد و حدود ۳۷۶ میلیارد تومان سرمایه حقیقی به سبد سهام بازگشت؛ موضوعی که کاهش نسبی صف‌های فروش و کاهش فشار عرضه را به‌دنبال داشت.

همزمان، صندوق‌های درآمد ثابت با خروج نقدینگی مواجه شدند و بخشی از سرمایه‌ها به سمت بازار سهام حرکت کرد؛ هرچند برخی سرمایه‌گذاران همچنان گزینه‌های جایگزین را مدنظر قرار داده‌اند. فضای کلی بازار نشان می‌دهد که بورس در این مقطع از فشار فروش فاصله گرفته، اما همچنان نسبت به تحولات بیرونی واکنش‌پذیر باقی مانده است.

دیپلماسی در نیویورک و واکنش بازارها

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه بامداد دوشنبه به وقت نیویورک، وارد این شهر شد تا در هشتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند؛ برنامه‌ای که دیدارها و مذاکرات دوجانبه را در پی دارد و از منظر بازار بسیار مورد توجه است. خبر ورود عراقچی و چشم‌انداز گفت‌وگوها بلافاصله بر انتظارات معامله‌گران اثر گذاشت و در روز دوشنبه دلار را وادار به عقب‌نشینی کرد.

پیش ‌بینی بورس فردا سه‌ شنبه 1 مهر 1404

فضای معاملاتی سه شنبه تا حد زیادی به اخبار منتشرشده از نیویورک وابسته خواهد بود. اگر در جریان دیدارها و جلسات، پیام‌هایی منتشر شود که حاکی از بهبود نسبی در روابط دیپلماتیک یا کاهش ریسک بازگشت تحریم‌ها باشد، دو اثر همزمان قابل انتظار است.

نخست، امکان تداوم افت قیمت در بازار ارز و تقویت تمایل خریداران برای بازگشت به سهام. در این سناریو، بورس سه‌شنبه متعادل تا متمایل به مثبت معامله خواهد شد. به عبارت دیگر، سیگنال‌های مثبت دیپلماتیک می‌تواند همان محرکی باشد که صف‌های فروش را تضعیف و تقاضا را تثبیت کند.

در مقابل، اگر اخبار نیویورکی فاقد پیام مثبت یا حاوی نشانه‌های تشدید ریسک‌های سیاسی باشد، فشار عرضه مجددا تشدید خواهد شد و جریان نقدینگی به سمت بازارهای دلار، تتر و طلا بازمی‌گردد. سناریویی که به افت قیمت سهام و تداوم خروج پول حقیقی منجر خواهد شد. با توجه به وزن بالای اخبار سیاسی در هفته‌های اخیر، احتمال وقوع سناریوی دوم همچنان معتبر است، مگر آنکه نشانه‌های روشنی از بهبود سیاسی پدید آید.

به طور کلی سه‌شنبه را می‌توان روزی حساس برای بورس توصیف کرد؛ بازار در منطقه‌ای تکنیکالی قرار گرفته و هرگونه خبر مثبت از نیویورک می‌تواند روند روزانه را به سمت مثبت هدایت کند، در حالی که خبر نامطلوب فشار فروش را تشدید خواهد کرد.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین