توجه به آمایش در کسبوکار استان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران توجه به آمایش را از ویژگیهای لایحه بودجه سال آینده بیان کرد و گفت: شناسایی گلوگاههای رشد و تسهیل در فضای کسبوکار از الزامات رشد اقتصادی است.
به گزارش مهر، مفید غلامیراد در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه قرار بود امسال تغییر ریلی در نظام بودجهریزی کشور انجام شود، گفت: در سالهای اخیر طبق سند چشمانداز مقرر شده بود درصدی از رشد ۸ درصدی از طریق سرمایهگذاری و بهرهوری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در سطح ملی نتوانستیم به اهداف مورد نظر برسیم و در عرصه رقابت از کشورهای اطراف و پیرامونی عقب هستیم، گفت: ۶ سال زمان میبرد تا با رشد اقتصادی ۸ درصد در سال ۱۴۰۷ به هدف برسیم.
وی با اشاره به هدفگذاری رشد در سطح ملی افزود: رشد بهرهوری برابر ۳.۵ درصد و ۴.۵ درصد از محل رشد سرمایهگذاری بود.
غلامیراد به الزامات تحقق رشد اقتصادی اشاره و اضافه کرد: میزان سرمایهگذاری مورد نیاز برای تحقق رشد قابل توجه است و بانکها، بورس، بودجه عمومی دولت، صندوق توسعه ملی، منابع آورده بخش خصوصی و خارجی در تحقق منابع نقش اساسی دارند. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران یادآور شد: در بودجه سال آینده هم کسری بودجه داریم و باید از طریق منابع مختلف تامین شود.
وی توسعه صادرات، استفاده از دانش و فناوری، شناسایی گلوگاههای رشد و تسهیل فضای کسبوکار از الزامات رشد سرمایهگذاری دانست و گفت: هدفگذاری رشد اقتصادی به صورت ملی، استانی و شهرستانی انجام میشود و توجه به آمایش در لایحه بودجه سال آینده دیده شده است.
غلامیراد اعتبارات رشد اقتصادی را در لایحه بودجه شامل ردیفهای متفرقه، صندوق پیشرفت و عدالت ایران، حمایت از تولید در بخش انرژی، اعتبارات پیشرفت و عدالت و اعتبارات تملک و دارایی سرمایهای بیان کرد و گفت: بودجه کل کشور شامل بودجه عمومی دولت و بودجه شرکتهای دولتی است.
وی با بیان اینکه تمرکززدایی منطقهای و بخشی را از جمله مسائل مطرح شده در بودجه بیان کرد و گفت: در بودجه سال آینده سند آمایشمحور قرار گرفته زیرا عدم تعادل بین دو نیمه غربی، شمالی و شرقی و جنوبی در بودجههای قبل وجود داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران با اشاره به اینکه درآمدهای عمومی استان براساس بودجه سال قبل ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد بود و امسال با ۸۳ درصد رشد به ۷ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان رسید، گفت: در بخش تملک داراییهای سرمایهای ۱۵۹ درصد رشد داریم و رتبه ما در این بخش ۹ و سهمبری ۳.۷ درصد است. وی با بیان اینکه موضوع ۰.۲۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۸۷ میلیارد تومان بودجه سال قبل بود، گفت: این رقم در بودجه آینده حذف شده و به سرجمع منابع استان افزوده شده است.
غلامیراد یادآور شد: اعتبارات طرحهای ملی انتقالیافته به استان ۲۶ درصد رشد یافت و جمع اعتبارات تملک دارایی استان ۸.۶ درصد رشد کرده است. همچنین کل مصارف استان اعم از ملی و استانی ۱۵ درصد رشد یافته و طرحهای ملی واستان رشد ۴۹ درصدی داشته و به ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است. وی ادامه داد: سرجمع منابع استان ۲۲ هزار میلیارد تومان بوده که در قالب سرفصلهای مختلف به استان تخصیص داده میشود.