-
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد خبر داد:

صدور بیش از ۱۱ هزار سند مالکیت وقفی در سه سال اخیر

حجت‌الاسلام رضا صادقی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد، در نشستی با تشریح آخرین اقدامات این اداره کل در حوزه‌های ثبتی، حقوقی و سرمایه‌گذاری، از رشد قابل توجه درآمدهای موقوفات و قرارگیری استان یزد در جمع ۱۰ استان برتر کشور از نظر عملکرد وقفی خبر داد.

صدور بیش از ۱۱ هزار سند مالکیت وقفی در سه سال اخیر

زینب زارع_ به گزارش خبرنگار روزنامه صمت از یزد، وی با ارائه آماری دقیق از وضعیت موقوفات استان یزد اعلام کرد که این استان دارای ۱۵ هزار و ۵۲ موقوفه و ۴۸ هزار و ۳۰۴ رقبه است. بر اساس بررسی‌های کارشناسی، ۷۲ درصد از این رقبات کاربری کشاورزی دارند که به دلیل شرایط خشکسالی با چالش‌های درآمدی مواجه هستند. همچنین ۱۴ درصد از موقوفات کاربری تجاری، ۱۱ درصد مسکونی و ۳ درصد نیز کاربری خدماتی و آموزشی دارند.
مدیرکل اوقاف یزد به دستاوردهای چشمگیر معاونت حقوقی و ثبتی در سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود که از سال ۱۴۰۲ تاکنون، ۵ هزار و ۴۸۶ سند اولیه برای موقوفات اخذ شده و ۶ هزار و ۱۳۱ مورد نیز تبدیل به اسناد تک‌برگ شده یا مورد اصلاح مساحت قرار گرفته‌اند.
صادقی با بیان اینکه هنوز ۴۷ درصد از موقوفات استان فاقد سند رسمی هستند، تاکید کرد که این رقم در مقایسه با آمار گذشته که ۶۵ درصد فاقد سند بودند، نشان‌دهنده یک روند مثبت و رو به رشد است. وی همچنین از شناسایی سالانه حدود ۷۰۰ رقبه به عنوان موقوفات پنهان خبر داد که در فرآیند سندزنی به املاک سازمان اضافه می‌شوند.
صادقی در خصوص نحوه واگذاری املاک وقفی توضیح داد که طبق قانون، املاکی با اجاره سالانه زیر ۷۰ میلیون تومان بدون نیاز به برگزاری مزایده واگذار می‌شوند، اما املاکی که اجاره سالانه آن‌ها بیش از این مبلغ باشد، الزاماً باید از طریق مزایده عمومی و با رعایت تشریفات قانونی به متقاضیان واگذار گردند.
وی با تاکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی در احیای موقوفات، به پروژه‌های عمرانی شاخص در دست اجرا اشاره کرد. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به افتتاح مجتمع ۴۱ واحدی در نعیم‌آباد با مشارکت بخش خصوصی، توسعه مجتمع بزرگ گردشگری و نمایشگاهی شیخ سلطان در کمربندی یزد به کرمان و اجرای طرح‌های انرژی خورشیدی در امامزادگان، از جمله امامزاده سید نصرالله اشاره کرد.
مدیرکل اوقاف یزد از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی دعوت کرد تا با اطمینان خاطر در طرح‌های احیای موقوفات مشارکت کنند.
حجت‌الاسلام صادقی در بخش دیگری از سخنان خود به شفافیت مالی و رشد درآمدها پرداخت و بیان کرد که درآمد موقوفات استان از ۱۰۳ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ به حدود ۲۳۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده است و با این عملکرد، یزد اکنون در زمره ۱۰ استان برتر و در طیف الف کشور قرار دارد. وی پیش‌بینی کرد که با تلاش‌های صورت‌گرفته، این درآمد در سال ۱۴۰۴ به بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان برسد.
وی خاطرنشان کرد که تمامی درآمدها به صورت کاملاً سیستمی و شفاف ثبت می‌شوند و امکان هرگونه هزینه‌کرد خارج از سامانه وجود ندارد. اولویت اصلی در هزینه‌کرد این درآمدها، حفظ عین موقوفه و بازسازی املاک فرسوده و سپس اجرای دقیق نیت واقف است. به عنوان نمونه، امسال مبلغ ۵ میلیارد تومان از محل درآمدهای وقفی برای برپایی موکب اربعین حسینی در مرز مهران و خدمت‌رسانی به زائران هزینه شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد در پایان از رسانه‌ها درخواست کرد تا با اطلاع‌رسانی دقیق، زمینه را برای مشارکت بیشتر خیرین و سرمایه‌گذاران در احیای موقوفات و آشنایی مردم با نیت‌های وقفی فراهم آورند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین