-

نشست خبری انجمن مدیریت کیفیت ایران برگزار شد

به مناسبت فرارسیدن روز ملی و روز جهانی کیفیت، نشست خبری انجمن مدیریت کیفیت ایران صبح روز یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ با حضور اصحاب رسانه، کارشناسان و اعضای هیأت مدیره انجمن در محل این انجمن برگزار شد.

نشست خبری انجمن مدیریت کیفیت ایران برگزار شد

 

به گزارش صمت از روابط عمومی انجمن مدیریت کیفیت ایران در این نشست، سخنرانان ضمن تبیین چشم‌انداز جدید کیفیت در جهان و ایران، بر ضرورت بازاندیشی در نظام حکمرانی کیفیت و نقش‌آفرینی تشکل‌ها در هدایت آینده این حوزه تأکید کردند.

در آغاز جلسه، یاد و نام زنده‌یاد مهندس میر احمد سادات، بنیان‌گذار فقید انجمن مدیریت کیفیت ایران و رئیس اسبق سازمان ملی استاندارد ایران گرامی داشته شد. سخنرانان، تلاش‌های ارزشمند او را در پایه‌گذاری جریان علمی کیفیت در کشور یادآور شدند و تأکید کردند که مسیر امروز انجمن، ادامه راهی است که او با نگاه ملی و علمی بنیان نهاد.

کیفیت 4.0؛ تنها مسیر بقا و رقابت در اقتصاد آینده

در این نشست، فرشید شکرخدایی، نایب رئیس هیأت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران، با موضوع «عصر طلایی کیفیت ۴.۰؛ آینده‌ای که از امروز باید ساخت» سخن گفت و کیفیت ۴ را نه یک انتخاب، بلکه تنها راه بقا و پیشرفت در اقتصاد آینده معرفی کرد.

او با اشاره به تحولات شتابان فناوری و تغییرات زیست‌محیطی و اجتماعی گفت:«جهان وارد مرحله‌ای شده است که کیفیت دیگر به معنای رعایت چند دستورالعمل یا شاخص فنی نیست. کیفیت در آینده، شبکه‌ای هوشمند از داده‌ها، ارزش‌ها، مسئولیت اجتماعی و پایداری است که همه اجزای زنجیره ارزش را در بر می‌گیرد.»

شکرخدایی تأکید کرد که داده‌ها و فناوری‌های نوین در حال تبدیل شدن به دارایی‌های راهبردی بنگاه‌ها هستند و مفهوم کیفیت باید با این تحولات هم‌سو شود. او گفت:«در پارادایم کیفیت ۴، محصول یا خدمت باکیفیت آن است که علاوه بر کارایی و نوآوری، کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند و در چارچوب اقتصاد اخلاقی و شفاف تولید شده باشد.»

وی در ادامه با اشاره به اهمیت سرمایه انسانی اظهار داشت: «با وجود نقش پررنگ فناوری، عنصر انسانی همچنان تعیین‌کننده‌ترین عامل در آینده کیفیت است. سازمان‌هایی موفق خواهند بود که بتوانند نیروی انسانی خود را برای همکاری با سیستم‌های هوشمند آماده کرده و فرهنگ یادگیری و نوآوری را در ساختار خود نهادینه کنند.»

شکرخدایی مأموریت انجمن مدیریت کیفیت ایران را در این مسیر تاریخی، هدایت و توانمندسازی ملی دانست و گفت:

«انجمن باید چراغ راه صنعت و خدمات کشور در عبور از دوران انطباق‌محوری به سوی عملکردمحوری باشد. این مسیر نیازمند نهاد مرجع علمی، داده‌محور و آینده‌نگر است که بتواند تجربیات جهانی را بومی‌سازی کرده و به بنگاه‌های ایرانی انتقال دهد.»

او افزود:«ما در انجمن مأموریت داریم پلی ارتباطی میان صنعت، دانشگاه و دولت باشیم؛ تسهیل‌گر گفت‌وگو برای تدوین سیاست‌های حمایتی و هماهنگ‌کننده در اجرای پروژه‌های پایلوت ملی در حوزه کیفیت.»

نایب رئیس انجمن در جمع‌بندی نهایی گفت: «آینده کیفیت از امروز در حال نوشته شدن است. انجمن مدیریت کیفیت ایران با سرمایه انسانی متخصص و شبکه گسترده خود، آماده است نقش راهبری ملی در این مسیر را ایفا کند. آینده از آن ملت‌هایی است که امروز در کیفیت، هوشمندانه سرمایه‌گذاری کنند.»

کیفیت با تیترهای جذاب درست نمی‌شود

در ادامه این نشست، دکتر حسن فروزان‌فرد، عضو هیأت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران، با رویکردی انتقادی به ریشه‌های ضعف کیفیت در کشور پرداخت و گفت:«اگر قرار بود با تیترهای جذاب اتفاق مثبتی در کیفیت بیفتد، تا امروز باید افتاده بود. ما باید به ریشه‌های حکمرانی، تصمیم‌سازی و اقتصاد کلان بازگردیم».

او افزود:«وقتی تولیدکننده‌ای از آینده خود بی‌خبر است و نمی‌داند آیا سه ماه دیگر می‌تواند مواد اولیه مورد نیاز خود را تأمین کند یا نه، طبیعی است که در رفتار کیفی‌اش دچار تزلزل شود. بی‌ثباتی تصمیمات اقتصادی و نبود افق روشن، بزرگ‌ترین دشمن کیفیت است.»

فروزان‌فرد با تأکید بر اینکه «بهبود کیفیت با بخشنامه و برخورد مقطعی ممکن نیست»، گفت:«ما سال‌هاست درباره خودروسازی، مواد غذایی و خدمات بانکی صحبت می‌کنیم، اما کیفیت در زندگی مردم تغییر نکرده است. زیرا نگاه ما به مسئله، سطحی و جزئی است. باید درباره کیفیت حکمرانی، تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری نیز صحبت کنیم.»

او خاطرنشان کرد:«نمی‌توان تنها به خروجی یک محصول نگاه کرد و از ریشه‌ها غافل ماند. ما باید بررسی کنیم چه نوع سیاست‌ها و تصمیماتی باعث شده است تولیدکننده ایرانی در چنین شرایطی کار کند و از دسترسی به فناوری و منابع مالی محدود شود.»

عضو هیأت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران با اشاره به مأموریت این انجمن افزود:

«ما در انجمن، به دنبال نقد صرف نیستیم؛ هدف ما ایجاد تغییر است. انجمن باید کمک کند تا کیفیت به زندگی مردم بازگردد و کیفیت زندگی ایرانیان، محور توسعه ملی قرار گیرد.»

فروزان‌فرد همچنین خطاب به رسانه‌ها گفت: «از رسانه‌ها انتظار داریم کیفیت را به‌عنوان یک مسئله اجتماعی و اقتصادی ملی ببینند، نه فقط سوژه‌ای خبری. اگر قرار است تحول رخ دهد، باید رسانه‌ها در کنار نهادهای تخصصی قرار گیرند و گفت‌وگو درباره کیفیت را به مطالبه عمومی تبدیل کنند.»

در پایان نشست، امیر حیدری، دبیر انجمن مدیریت کیفیت ایران، ضمن قدردانی از حضور خبرنگاران، به تشریح برنامه‌های مراسم روز ملی کیفیت پرداخت.

این مراسم در روز یکشنبه ۱۸ آبان‌ماه با شعار «کیفیت۴؛ مسیر سازمان‌های تاب‌آور و رقابت‌پذیر» برگزار خواهد شد.

در این رویداد، از پیشکسوتان و فعالان حوزه کیفیت تقدیر می‌شود و یاد و خاطره مرحوم مهندس میر احمد سادات، بنیان‌گذار فقید انجمن، نیز گرامی داشته خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین