طلای جهانی افت کرد؛ دلار قویتر شد | شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴
در معاملات امروز چهارشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴، قیمت جهانی طلا با کاهش قابل توجهی همراه شد؛ عواملی چون رشد شاخص دلار، بهبود بازار کار آمریکا و پیشرفت مذاکرات تجاری بین واشنگتن و بروکسل از دلایل اصلی افت قیمت این فلز گرانبها عنوان شدهاند.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۹۳ درصد کاهش به ۳۳۳۷ دلار و ۳۰ سنت رسید. همچنین معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک با افت ۱.۱۲ درصدی در سطح ۳۳۹۲ دلار و ۵۰ سنت ثبت شد.
تحلیلگران اقتصادی معتقدند که افزایش ارزش دلار باعث شده خرید طلا برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر شود، در نتیجه تقاضا برای این فلز کاهش یافته است. از سوی دیگر، گزارشهای مثبت از بازار کار آمریکا و کاهش درخواستها برای مزایای بیکاری، احتمال تثبیت نرخ بهره توسط فدرال رزرو را تقویت کرده است.
در کنار این عوامل، پیشرفت مذاکرات تجاری بین آمریکا و اتحادیه اروپا نیز ریسکپذیری سرمایهگذاران را افزایش داده و نقش طلا بهعنوان پشتوانه امن را کمرنگتر کرده است.
در بازار سایر فلزات گرانبها نیز روند نزولی مشاهده شد؛ قیمت نقره با ۲.۱۹ درصد کاهش به ۳۸ دلار و ۳۷ سنت رسید و پلاتین با افت ۰.۶۱ درصدی در سطح ۱۴۰۶ دلار و ۲۲ سنت معامله شد.
جدول قیمت فلزات گرانبها – ۴ مرداد ۱۴۰۴
فلز |
قیمت فعلی (دلار) |
درصد تغییر |
---|---|---|
طلا (اونس) |
۳٬۳۳۷٫۳۰ |
-۰٫۹۳٪ |
آتی طلا (کامکس) |
۳٬۳۹۲٫۵۰ |
-۱٫۱۲٪ |
نقره (اونس) |
۳۸٫۳۷ |
-۲٫۱۹٪ |
پلاتین (اونس) |
۱٬۴۰۶٫۲۲ |
-۰٫۶۱٪ |