-
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست با اصحاب رسانه:

۷ بسته حمایتی به‌منظور «تولید برای سرمایه‌گذاری» اجرا می‌شود

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، در نشست خبری امروز با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ با محوریت «تولید برای سرمایه‌گذاری»، از تدوین و اجرای یک برنامه جامع حمایتی در این راستا خبر داد.

۷ بسته حمایتی به‌منظور «تولید برای سرمایه‌گذاری» اجرا می‌شود

به گزارش صمت؛ محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته این صندوق اظهار کرد: این صندوق موفق به ارائه ۳۶ همت خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان شده است که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۸۵ درصد رشد داشته است. این ۳۶ همت شامل ۲۰ همت در حوزه تسهیلات، ۱۱.۲ همت در حوزه ضمانت‌نامه، ۴.۸ همت در حوزه سرمایه‌گذاری و نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه توانمندسازی است.

خیاطیان در ادامه با اشاره به برنامه‌های نهاد یادشده برای سال جاری اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی به‌منظور تحقق عملی شعار سال، هفت بسته متنوع حمایتی را در سه محور کلان «معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری»، «توسعه سرمایه‌گذاری» و «تضمین سرمایه‌های مردمی» طراحی کرده است. این بسته‌ها شامل ۲۲ خدمت تخصصی هستند که زمینه‌ساز رشد و توسعه بیشتر اقتصاد دانش‌بنیان در کشور خواهند بود.

وی نخستین بسته حمایتی را «بسته پیوند» معرفی کرد و در این باره توضیح داد: طی اجرای این بسته فرصت‌های دانش‌بنیانی کشور به‌منظور جذب سرمایه‌های مردمی معرفی خواهند شد.

خیاطیان در ادامه در تشریح دومین بسته حمایتی تحت عنوان «نوآفرین» اظهار کرد: در این بسته در راستای سرمایه‌گذاری برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان جدید برنامه‌ریزی شده است. هدف اصلی این بسته ایجاد بستر‌های لازم برای ورود نسل جدیدی از شرکت‌ها به زیست‌بوم نوآوری کشور است.

به‌گفته این مقام مسئول در حال حاضر حدود ۶۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در مرحله نوپایی قرار دارند و موفق به ایجاد بازار بزرگ و پایدار برای محصولات خود نشده‌اند که در نظر داریم در قالب بسته‌ای تحت عنوان «نوپا»، زمینه شکوفاسازی سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در این دسته از شرکت‌ها فراهم شود.

«توانا» دیگر بسته‌ای بود که خیاطیان به آن اشاره کرد و درباره آن گفت: چهارمین بسته در دستور کار بسته‌ای است تحت عنوان «توانا» که هدف آن تکمیل سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته توسط بخش خصوصی در شرکت‌های دانش‌بنیان است. وی اضافه کرد: در اجرای این بسته صندوق نوآوری و شکوفایی منابع مالی تا سقف ۱۵۰ میلیارد تومان به شرکت‌های متقاضی پرداخت می‌کند تا از این طریق بتوانند ظرفیت‌های تولیدی و عملیاتی خود را توسعه دهند.

وی پنجمین بسته حمایتی این مرکز را «راهبرد» معرفی و در توضیح آن بیان کرد: در این بسته، رویکرد اصلی صندوق، مشارکت و سرمایه‌گذاری مستقیم با شرکت‌های دانش‌بنیان در طرح‌های کلان و راهبردی کشور است. این بسته به‌عنوان بازوی حمایتی برای پروژه‌هایی تعریف شده که از اهمیت راهبردی برخوردارند. مانند حوزه انسولین و پلاسما.

خیاطیان در معرفی ششمین بسته حمایتی تحت عنوان «ضامن» توضیح داد: در بسته «ضامن» تضمین سرمایه‌گذاری مردمی در نظر است. این بسته به‌گونه‌ای طراحی شده تا از سرمایه‌های مردمی که در پروژه‌های دانش‌بنیان مشارکت می‌کنند، صیانت و حمایت شود. در قالب این بسته، صندوق نوآوری نقش ضامن را ایفا خواهد کرد تا در صورت عدم موفقیت شرکت‌ها در تامین سرمایه موردنیاز از طریق سکو‌های تامین مالی جمعی، مابقی سرمایه تامین و از ریسک سرمایه‌گذاران مردمی جلوگیری شود.

خیاطیان بسته هفتم را با عنوان «رشد» معرفی کرد و گفت: این بسته به‌طور مشخص بر افزایش تولید شرکت‌های دانش‌بنیان با تقویت سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی تمرکز دارد. با اجرای این بسته، انتظار می‌رود ظرفیت تولید دانش‌بنیان در کشور به‌طور قابل‌توجهی ارتقا یابد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه اجرای این ۷ بسته حمایتی، چشم‌انداز روشنی برای اقتصاد دانش‌بنیان کشور ترسیم می‌کند، افزود: براساس برآورد‌های ما، با اجرای کامل این برنامه‌ها حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص می‌یابد؛ ضمن آنکه پیش‌بینی می‌شود ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان جدید در کشور تاسیس شوند و فروش محصولات این شرکت‌ها نیز با رشدی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی همراه شود.

وی همچنین از هدف‌گذاری برای افزایش صادرات محصولات دانش‌بنیان به رقم ۱۰۰ میلیون دلار خبر داد و گفت: این امر در کنار توسعه بازار داخلی می‌تواند نقشی کلیدی در تراز تجاری کشور ایفا کند.

خیاطیان در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز فراخوان چهار خدمت از مجموع ۲۲ خدمت پیش‌بینی‌شده در این بسته‌های حمایتی اشاره کرد و گفت: این خدمات شامل تکمیل زیرساخت‌ها در قالب بسته توانا، پوشش ریسک نقدینگی در بسته ضامن، انتشار اوراق صکوک نوآور و همچنین حمایت از سرمایه مردمی هستند.

وی درباره خدمت پوشش ریسک نقدینگی ضامن توضیح داد: در صورتی که شرکت‌های دانش‌بنیان نتوانند از طریق سکو‌های تامین مالی جمعی سرمایه کافی را جذب کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی به‌عنوان ضامن وارد عمل می‌شود و مابقی سرمایه مورد نیاز پروژه را تامین می‌کند. این اقدام، ضمن حمایت از پروژه‌های دانش‌بنیان، اعتماد عمومی به سرمایه‌گذاری در این حوزه را نیز افزایش خواهد داد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان ابراز امیدواری کرد که با اجرای دقیق و موثر این برنامه جامع، مسیر توسعه فناوری و تولید دانش‌بنیان در کشور با سرعت و قدرت بیشتری طی و اهداف کلان اقتصادی کشور در حوزه نوآوری محقق شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین