سود ثبت نام فروش ایران خودرو صفر شد!
در این محتوا به بررسی قیمت محصولات ایران خودرو در بازار و کاهش فاصله قیمتی بین بازار و کارخانه این محصولات پرداختهایم.

در روزهای اخیر و پس از انتشار سیگنالهای مثبت از عمان، روند کاهش قیمت خودرو در بازار ایران آغاز شده است. این کاهش شامل تمامی محصولات، از جمله خودروهای وارداتی، مونتاژی و ملی میشود و مشاهده کردیم که قیمت هر محصول بسته به رده قیمتی آن، تا حدی کاهش یافته است. به همین دلیل، در این محتوا به بررسی قیمت محصولات ایران خودرو در بازار و کاهش اختلاف قیمت میان بازار و کارخانه این محصولات پرداختهایم.
قیمت بازار و کارخانه
ابتدا نگاهی به قیمت بازار و کارخانه چند محصول شاخص ایران خودرو میاندازیم. وانت آریسان ۲ در حال حاضر در بازار با قیمت ۵۷۵ میلیون تومان عرضه میشود، در حالی که قیمت کارخانه آن ۵۰۵ میلیون تومان است. بنابراین، اختلاف قیمت این خودرو حدود ۷۰ میلیون تومان میباشد.
سورن پلاس XUP نیز در بازار به قیمت ۷۱۰ میلیون تومان فروخته میشود و قیمت شرکتی آن ۶۲۳ میلیون تومان است. اختلاف قیمت این خودرو نیز در حدود ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان برآورد میشود.
رانا پلاس در بازار ۷۶۰ و در شرکت ۶۱۵ میلیون تومان است. اختلاف قیمت این خودرو نیز حدود ۱۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان است.
تارا اتومات V4 در بازار حدود ۱ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان بوده و بهای شرکتی آن ۹۱۱ میلیون تومان است. اختلاف قیمت بازار و کارخانه این محصول اندکی بیش از ۲۰۰ میلیون تومان تست.
دنا پلاس توربو اتومات آپشنال هم در بازار حدود ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان و در شرکت ۹۵۳ میلیون تومان قیمت دارد. این اعداد یعنی دنا پلاس در بازار و کارخانه حدود ۳۰۰ میلیون (قدری کمتر) اختلاف قیمت دارد.
و بالاخره به پژو ۲۰۷ اتومات سقف شیشهای می رسیم که در بازار حدود ۱ میلیارد و ۷۰ میلیون تومان و در شرکت حدود ۸۰۵ میلیون تومان قیمت دارد. این یعنی اختلاف قیمت بازار و کارخانه ۲۰۷ هم حدود ۲۵۰ میلیون تومان است.
در خصوص کراس اوور ریرا نیز که الان در کارخانه حدود ۱.۱ میلیارد و در بازار حدود ۱.۶ میلیارد قیمت دارد باید ذکر کنیم که این خودرو خوشبختانه یا متأسفانه به زودی اصلاح قیمت شده و تا آن زمان نیز شرایط فروشی برایش نخواهد بود.
همانطور که در بالا مشاهده کردید، تقریباً اکثر محصولات ایران خودرو به جز یک یا دو مورد در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان نسبت به بهای کارخانه، قیمت بیشتری را در بازار دارند. این در حالیست که تا پیش از این گاهی حتا اختلاف قیمت های ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی نیز مابین قیمت کارخانه و بازار محصولات این شرکت مشاهده می شد. همین امر سبب شده بود تا لاتاری های ایران خودرو برای دلالان به یکی از سودآورترین لاتاری های ممکن بدل شده و تقریباً دست هیچ مصرف کننده واقعیای به خودرو نرسد. حال با کاهش این اختلاف قیمت و بیمیل شدن دلالان به این قرعهکشیها، انتظار می رود مشتریان واقعی راحت تر از قبل بتوانند اقدام به خرید نمایند. البته کاهشی ماندن قیمت خودروها در بازار و از طرفی عرضه بیشتر محصولات توسط خودروسازان می تواند به این روند کمک شایانی نماید.
مورد دیگری که همواره از خودروسازان شنیده می شود، گلایه آن ها از قیمت گذاری دستوری است که البته این مورد کاملاً درست است به شرط آنکه تعرفه های واردات نیز برداشته یا حداقل به میزان چشمگیری کاهش یابد تا خودروساز از انحصارطلبی دست شسته و بهجای آن به رقابت با محصولات جهانی بیاندیشد.