چرا بسیاری از شرکتها کارمندان نسل زد را اخراج می کنند؟
نسل زد به متولدان بین سالهای ۱۹۹۷ میلادی (حدود سال ۱۳۷۶ شمسی) تا اوایل دهه ۲۰۱۰ میلادی (حدود سال ۱۳۹۰ شمسی) اطلاق میشود.
بسیاری از کارفرمایانی که جوانان نسل زد را استخدام کردهاند از کار و نحوه تطبیق آنها با محیط کار شاکی هستند. بنا به گزارش پلترم «اینتلیجنت» (Intelligent) که در زمینه مشاوره کاری و تحصیلی فعالیت میکند از هر شش کارفرما یک نفر نسبت به استخدام جوانان نسل زد بیمیل است. این گزارش براساس گفتگوی نزدیک به هزار مدیر بخش استخدامی شرکتها تهیه شده است.
بعد از دو سال شکایت کردن از اینکه کار کردن با فارغ التحصیلان نسل زد دشوار بوده و این نسل فقط حرف میزنند و هیچ کاری نمیکنند، اکنون مدیران شرکتها به سرعت کارگران جوانی را که فقط چند ماه از استخدام آنها گذشته، اخراج میکنند. از نظر کارفرمایان، نسل زد غیر حرفه ای، غیر سازمان یافته و در مهارتهای ارتباطی ضعیف هستند. بر اساس یک گزارش جدید، شش نفر از هر ده کارفرما می گویند که برخی از کارگران نسل زد را که در اوایل امسال تازه از دانشگاه فارق التحصیل شده، استخدام کرده بودند، اخراج کردهاند. در همین حال، یک نفر از هر هفت رئیس اعتراف کردهاند که ممکن است سال آینده به طور کامل از استخدام آنها اجتناب کنند. سه چهارم از شرکت های مورد نظرسنجی گفتهاند که برخی یا همه فارغ التحصیلان تازه استخدام شده به نوعی رضایت بخش نیستند.
کارفرمایانی که نسبت به استخدام جوانان نسل زد ابراز بیمیلی میکنند دلیل اصلی آن را شهرت جوانان نسل زد به اینکه زود احساس توهین میکنند و همواره خود را محق میدانند، عنوان کردهاند. بیش از نیمی از مدیران بخش استخدامی که در این تحقیق با آنها گفتگو شده است اعلام کردهاند که جوانان نسل زد از فقدان وجدان کاری رنج میبرند. آنها همچنین بر این باور هستند که جوانان نسل زد در ارتباط گیری مشکل دارند و به راحتی بازخوردهای کاری را تحمل نمیکنند. به گفته آنها جوانان نسل زد به طور کلی آمادگی مورد نیاز برای کار در یک محیط حرفهای را ندارند.
هولی اشرود، استاد دانشگاه برکلی در ایالت کالیفرنیای آمریکا در همین زمینه معتقد است که جوانان نسل زد «انتظارهای غیرواقعبینانه» از محیط کار دارند و در ارتباط با روسای خود دچار مشکل میشوند.
او میگوید: «آنها فاقد مهارتهای اساسی مانند نحوه تعامل اجتماعی با مشتریان و همکاران هستند و از آداب و رسوم محیط کار اطلاع ندارند.» به گفته این استاد دانشگاه کالیفرنیا روسای جوانان نسل زد مجبور میشوند که نقش «مربی» را هم علاوه بر «مدیر» ایفا کنند.
چرا بسیاری از شرکتها کارمندان نسل زد را اخراج می کنند؟
از هر ۱۰ شرکتی که در این پژوهش شرکت داشتند حدود شش شرکت اعلام کردهاند که اخیرا یکی از جوانان فارغالتحصیل و تازه استخدامشده را اخراج کردهاند. از جمله دلایلی که در توجیه اخراج جوانان نسل زد از کار مطرح میشوند بیانگیزگی، فقدان رفتار حرفهای و مهارتهای پایین برقراری ارتباط با دیگران هستند.
مدیران استخدامی گزارش دادهاند که بسیاری از جوانان نسل زد در محیط کار قادر به مدیریت حجم کار نیستند، اغلب دیر به سر کار میرسند و نحوه لباس پوشیدن صحیح و درست صحبت کردن را نیاموختهاند. پیش از این نیز گزارشی در ماه آوریل منتشر شده بود که نشان میداد جوانان نسل زد به طور کلی هنگام جستجوی کار بیش از حد بر روی حمایت والدین خود حساب میکنند.
نسل زد، بی انگیزه و غیر حرفهای؟
50 درصد از کارفرمایان مورد بررسی به این دلیل اشاره کردند که چرا با استخدامهای جدیدشان کار نمیکنند. این کارفرمایان همچنین به نسل زد اشاره کردند که غیر حرفه ای، غیر سازمان یافته و در مهارتهای ارتباطی ضعیف هستند و اینها را به عنوان دلایل اصلی برای اخراج این گروه از فارغ التحصیلان عنوان کردند. کارفرمایان میگویند که با چالش های ملموس این نسل مبارزه کردهاند، از جمله دیر رسیدن به کار و جلسات، نپوشیدن لباس مناسب دفتر و عدم استفاده از ادبیات مناسب در فضای کاری. حالا، بیش از نیمی از مدیران استخدام به این نتیجه رسیدهاند که فارغ التحصیلان دانشگاه برای دنیای کار آماده نیستند. در همین حال، بیش از ۲۰ درصد مدیران میگویند که (نسل زد) نمیتوانند با حجم کار کنار بیایند. در واقع، کالجها میدانند که دانشجویانشان کاملاً به عنوان نیروی کار آماده نیستند و برخی از این کالجها برای پر کردن این شکاف اقداماتی انجام دادهاند.
به عنوان مثال، دانشگاه ایالتی میشیگان به دانشجویان آموزش میدهد که چگونه یک مکالمه شبکه ای را مدیریت کنند، از جمله چگونگی جست و جوی نشانههایی که طرف مقابل شروع به خسته شدن کرده و زمان آن است که کاری انجام شود. در همین حال، یک دبیرستان در لندن یک روز مدرسه ۱۲ ساعته را برای آماده سازی دانش آموزان برای زندگی بزرگسالان امتحان می کند.
چگونه می توان به عنوان یک فارغ التحصیل جدید کار پیدا کرد؟
کارفرمایان اغلب تاکید میکنند که رویکرد مثبت و ابتکار بالا از جمله ویژگیهایی هستند که شانس جوانان تازه فارغالتحصیلشده را برای یافتن کار بالا میبرد. بسیاری از مدیران به دنبال افرادی هستند که تجربه واقعی کار را از طریق کارآموزی یا مشاغل قبلی کسب کردهاند. رویکرد مناسب در دنیای مجازی و پرهیز از بحثهای سیاسی نیز از جمله موضوعات بااهمیت برای مدیران بوده است.
هولی اشرود بر این باور است که هرچند کارفرمایان اکنون به دلیل فقدان تجربه و آمار بالای اخراج از کار تمایلی به استخدام جوانان نسل زد ندارد اما در نهایت این واقعیت قابل کتمان نیست که آنها بیش از یک چهارم از نیروی کار در دسترس را تشکیل میدهند.
وقتی از مدیران پرسیده شد چه چیزی می تواند فارغ التحصیلان دانشگاه را برای استخدام بهتر کند، آنها پاسخ دادند: یک نگرش مثبت و ابتکار عمل بیشتر.
هوی انگوین(Huy Nguyen)، مشاور ارشد آموزش و توسعه شغلی شرکت اینتلجنت، به فارغ التحصیلان نسل زد توصیه میکند تا نحوه تعامل سایر کارکنان را برای درک فرهنگ شرکت در هر شرکتی که ممکن است به آن بپیوندند، مشاهده کنند. از آنجا که آسانتر است بفهمیم چه راهی مناسب برای تعامل با دیگران است.
انگوین تصریح کرد: از خود ابتکار عمل داشته باشید و سوال های متفکرانه بپرسید، بازخورد بگیرید و آن را به کار ببرید تا انگیزه خود را برای رشد شخصی نشان دهید. به وسیله حفظ یک نگرش مثبت، رعایت ضرب العجلها و داوطلب شدن برای پروژهها، حتی آنهایی که خارج از مسئولیت های فوری شما هستند، شهرت قابل اعتماد بودن خود را ایجاد کنید.