-

دلیل رأی ندادن شورای مجلس به ظریف چه بود ؟

در جلسه علنی امروز مجلس، ۲۷ آبان، نمایندگان با لایحه اصلاح قانون مربوط به نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس مخالفت کردند.

دلیل رأی ندادن شورای مجلس به ظریف چه بود ؟

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز، یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳، به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار گردید. بر اساس اعلام مجلس، بررسی لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس در دستور کار این جلسه قرار داشت.

حضور اسلامی در کمیسیون امنیت ملی امروز

در ابتدای جلسه علی خضریان، نماینده تهران در جریان برگزاری صحن علنی مجلس خطاب به هیأت رئیسه گفت: بحث مهمی که در روزهای اخیر رخ داده و نسبت به آن بی‌توجهی شده سفر آقای گروسی به تهران است.

قالیباف خطاب به او گفت که این مساله خیلی مهم است اما الان در دستور نیست. امروز هم کمیسیون امنیت ملی در همین خصوص جلسه دارد و آقای اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی هم در این جلسه حضور خواهد داشت.

 معاون حقوقی رئیس‌جمهور در صحن علنی حضور یافت

مجید انصاری، معاون حقوقی ریاست جمهوری، در صحن علنی مجلس حضور یافت. او در حال صحبت درباره دلایل لایحه اصلاح «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» است که دولت لایحه آن را اخیرا به صحن ارسال کرده است.

نمایندگان مخالف دولت معتقدند که رییس‌جمهور نباید حکم انتصاب محمدجواد ظریف را صادر می‌کرد چرا که او مشمول همین «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» می‌شود و اجازه حضور در مناسب مهم دولتی را ندارد.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس به نکاتی اشاره کرد که در ادامه می‌خوانید:

اینکه به طور مطلق انتصاب افرادی که همسر و فرزندان آنها تابعیت کشور دیگر را داشته باشند منع شده است، در حقیقت یک امکانی را از کشور و مدیریت کشور سلب کرده است.

بحث یک نفر یا دو نفر نیست فهرستی از اشخاص خدوم از نیروهای مختلف به خصوص از نخبگان و دانشمندان است که ما به آنها نیاز داریم.

پیشنهاد دولت بوده است که تابعیت خود فرد شرط قطعی باشد و تابعیت همسر و فرزند به طور مطلق ممنوع نباشد.

برای فهرستی از نیروهای خدوم به خصوص از نخبگان و دانشمندان که ما به آن‌ها نیازمندیم پیشنهاد دولت این است که تابعیت خود فرد شرط قطعی باشد و داشتن تابعیت کشورهای دیگر برای همسر و فرزند به طور مطلق ممنوع نباشد. 

دولت ۳ گزینه دارد که اگر نمایندگان رای دهند این پیشنهادات قابل طرح است از جمله اینکه اگر در موردی ضرورتی حاصل شد که همسر و یا فرزند فردی تابعیت کشوری را داشته باشد و کشور نیازمند به دعوت او باشد این موارد در کمیته ای بررسی شود. 

گزینه دیگر این است که اگر در ۳ قوه مورد خاص اضطراری پیش آمد با پیشنهاد دستگاه مربوط و تایید رییس قوه از این افراد استفاده شود.

مخالفت مجلس با فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس

در جلسه علنی امروز که بررسی تقاضای یک فوریت در مورد لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در دستورکار قرار گرفت، نمایندگان با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۶ نماینده حاضر در جلسه با فوریت این لایحه مخالفت کردند.

نمایندگان بر این باور بودند که این اصلاح تنها برای موقعیت محمدجواد ظریف مطرح شده است. در این میان،‌ سلمان اسحاقی نماینده مجلس در تذکری در صحن علنی گفت: «معاون حقوقی ریاست‌جمهوری، معاون حقوقی کل مردم ایران است و باید به مشکلات حقوقی آنها بپردازد، معاون حقوقی آقای ظریف که نیست! بروید مشکل آب و برق و گاز و تلفن مردم را حل کنید.»

حسینعلی حاجی دلیگانی مخالف لایحه اصلاح «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» گفت: من واقعا تعجب کردم که دولت یک اصلاح قانون را برای یک نفر به مجلس آورده است. ما انتظار داشتیم دولت برای شرایط برق یک لایحه با فوریت به مجلس بیاورد و برنامه‌ریزی خود را برای کمبود برق اعلام کند. 

او همچنین درباره نحوه عملکرد دولت نسبت به برنامه هفتم توسعه تذکر داد.

حاجی دلیگانی گفت: تابعیت قابلیت این را دارد که فردا آن را نپذیرد و پس بدهد و کار خیلی مشخص است.

او ادامه داد: حالا آقای ظریف خلاف قانون منصوب شده است، خب او را کنار بگذارند و فرد دیگری را بگذارند. مگر قحط‌الرجال است؟

حاجی دلیگانی افزود: ما هر چه ضربه تا به حال خورده‌ایم از نفوذ بوده است. نفوذ هم از همین افرادی بوده که یک پایشان آن طرف است و رفت‌وآمد دارند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: آقای پزشکیان به جای اینکه لایحه برای یک نفر بیاوردید، لایحه برای حل مشکل نخود و گوشت و شرایط معیشت مردم بیاورید.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین