ایران مولدکس؛ نمایشگاهی برای تحول صنعت قالب سازی
خواجه محمدی گفت: یکی از مهم ترین دستاوردهای این نمایشگاه، افزایش رقابت پذیری صنعت قالب سازی در بازارهای داخلی و بین المللی است
نمایشگاه تخصصی قالب سازی، صنایع و تجهیزات مرتبط، نقش بسیار مهمی در توسعه و پیشرفت این صنعت ایفا می کنند. این رویداد فرصتی بی نظیر را برای فعالان این حوزه فراهم می آورد تا آخرین دستاوردهای فناوری، محصولات و خدمات خود را به نمایش گذاشته و با یکدیگر به تبادل دانش و تجربیات بپردازند.
اولین نمایشگاه تخصصی قالب سازی، صنایع و تجهیزات مرتبط به همت شرکت نوآوری و فن آوری مهرمس برگزار خواهد شد. پیرامون جزییات برگزاری این رویداد با محسن خواجه محمدی مدیرعامل این شرکت و مدیر برگزاری نمایشگاه تخصصی قالب سازی، صنایع و تجهیزات مرتبط به گفت و گو نشستیم.
جزییات برگزاری رویداد
خواجه محمدی در این گفت و گو اظهار داشت: نمایشگاه ایران مولدکس (نمایشگاه تخصصی قالب سازی، صنایع و تجهیزات مرتبط) از تاریخ ۲۸ تا ۳۰ بهمن در مصلی بزرگ تهران برگزار خواهد شد. این نمایشگاه به عنوان یک رویداد تخصصی در حوزه قالب سازی و صنایع و تجهیزات مرتبط که پایه تولید کشور نیز محسوب می شود، بستر مناسبی برای معرفی محصولات و خدمات جدید در این صنعت فراهم می کند. با توجه به متراژی که برای برگزاری این نمایشگاه درنظر گرفته شده است و همچنین ساختار مناسب محل برگزاری، شرکت های حاضر می توانند محصولات و فناوری های نوین خود را به مخاطبان حرفه ای ارائه دهند.
گروه های کالایی حاضر در رویداد
وی در ادامه به تشریح گروه های کالایی حاضر در این رویداد پرداخت و گفت: در این نمایشگاه تخصصی انواع قالب، پرینت سه بعدی، تجهیزات اندازه گیری و کنترل کیفیت، رباتیک و اتوماسیون، ماشینآلات دقیق و CNC، مهندسی معکوس، نرمافزارها، آموزش، تحقیق و توسعه، دانشگاه ها و مراکز، جابجایی و حمل و... به نمایش گذاشته خواهد شد.
طیف بازدیدکنندگان رویداد
این برگزارکننده نمایشگاهی در ادامه گفت: این نمایشگاه میزبان شرکت های داخلی و خارجی متعددی خواهد بود که در حوزه های قالب سازی و صنایع و تجهزات مرتبط فعالیت می کنند. حدود ۱۰۰ شرکت فعال در این نمایشگاه حضور دارند و به نمایش آخرین فناوری ها و دستاوردهای خود می پردازند. این شرکت ها از کشورهای مختلف نیز برای ایجاد شبکه های تجاری جدید و توسعه همکاری های بین المللی در نمایشگاه حضور خواهند داشت.
خواجه محمدی همچنین به طیف بازدیدکنندگان از این رویداد اشاره کرد و گفت: ایران مولدکس میزبان طیف گسترده ای از بازدیدکنندگان خواهد بود. از جمله این بازدیدکنندگان می توان به صنعتگران و تولیدکنندگانی اشاره کرد که به دنبال فناوری ها و ماشین آلات جدید برای افزایش کیفیت و سرعت تولید خود بودند. همچنین، متخصصان تولید قطعات صنعتی، مهندسان و تکنسین های فنی، با هدف آشنایی با ماشین آلات و فناوری های پیشرفته در حوزه قالب سازی و مدل سازی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
وی افزود: تأمین کنندگان مواد اولیه و تجهیزات صنعتی نیز از دیگر گروه های حاضر در نمایشگاه هستند. کارآفرینان و صاحبان استارتاپ های صنعتی به ویژه آن هایی که در حوزه چاپ سه بعدی فعالیت می کنند، به دنبال یافتن راه حل های نوین و جذب سرمایه گذاران در این نمایشگاه حاضر می شوند. متخصصان و طراحان صنعتی نیز با هدف مشاهده فناوری های جدید و نوآوری ها در مدل سازی و قالب سازی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
مدیر برگزاری نمایشگاه مولدکس همچنین گفت: سرمایه گذاران و خریداران بین المللی، دانشجویان و پژوهشگران، نمایندگان دولتی و سیاست گذاران صنعتی نیز از دیگر بازدیدکنندگان این رویداد خواهند بود.
اهداف برگزاری نمایشگاه
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تشریح اهداف برگزاری این رویداد پرداخت و گفت: معرفی تکنولوژی های نوین در زمینه قالب سازی، صنایع و تجهیزات مرتبط به تولیدکنندگان داخلی و جذب مشتریان جدید، تسهیل تعاملات تجاری میان شرکت های داخلی و خارجی، حمایت از صنایع قالب سازی داخلی و تقویت بومی سازی فناوری های مربوطه، ارتقای آگاهی عمومی و آموزش نیروی کار متخصص از طریق کارگاه ها و سمینارهای تخصصی و... از جمله اهداف برگزاری این رویداد است.
دستاوردهای برگزاری نمایشگاه
این برگزارکننده نمایشگاهی در ادامه گفت: یکی از مهم ترین دستاوردهای این نمایشگاه، افزایش رقابت پذیری صنعت قالب سازی در بازارهای داخلی و بین المللی است. همچنین، نمایشگاه ایران مولدکس نقش مهمی در تقویت زنجیره تأمین داخلی صنعت قالب سازی ایفا می کند. از دیگر دستاوردهای مهم این نمایشگاه، افزایش آگاهی و تخصص نیروی کار در صنعت قالب سازی بوده است.
وی همچنین گفت: علاوه بر این، نمایشگاه ایران مولدکس فرصت های جدیدی را برای صادرات محصولات صنعت قالب سازی فراهم خواهد کرد.
دلایل برگزاری نمایشگاه
مدیرعامل شرکت مهرمس همچنین گفت: یکی از عوامل مهم در تصمیم گیری برای برگزاری این نمایشگاه، پیشرفت های چشمگیر در فناوری چاپ سهبعدی بوده است. صنعت قالب سازی ایران با توجه به توانمندی های داخلی، پتانسیل بالایی برای حضور در بازارهای بینالمللی دارد. برگزاری این نمایشگاه، فرصتی مناسب برای نمایش توانمندیهای تولیدکنندگان داخلی و توسعه صادرات محصولات صنعتی کشور است.
خواجه محمدی همچنین گفت: افزود: تلاش برای بومی سازی فناوری های مورد نیاز صنعت قالب سازی و کاهش وابستگی به واردات، از دیگر دلایل برگزاری این نمایشگاه بوده است. اما مهمترین دلیل برگزاری این نمایشگاه، نبود نمایشگاه تخصصی برای قالب سازان در سال های گذشته بوده است. صنعت قالب سازی به عنوان یکی از صنایع پایه و مهم کشور، نقش اساسی در تولید محصولات مختلف دارد و غفلت از آن می تواند به تبعات جدی برای اقتصاد کشور منجر شود.