حسادت هادی حجازی فر به جواد عزتی
هادی حجازی فر با حضور در برنامه «سینما دو» در اولین گفتگوی رسانهای خود پس از اکران «لاتاری» آخرین ساخته محمدحسین مهدویان در جشنواره فیلم فجر، از جزییات همکاری با این کارگردان سخن گفت.
به گزارش ستاره پارسی؛ هادی حجازیفر متولد ۳۱ خرداد ۱۳۵۵ است.هادی حجازیفر در خوی زاده شده است. هادی حجازیفر بازیگر سینما و تلویزیون و کارگردان تئاتر اهل ایران میباشد. از فیلمهای هادی حجازیفر میتوان ایستاده در غبار، ماجرای نیمروز، لاتاری ، به وقت شام، آتابای و منطقه پرواز ممنوع را نام برد. هادی حجازیفر در جشن خانه تماشاخانه (سینما) و جشن منتقدان برنده و در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. هادی حجازیفر در نظرسنجی سایت خبر آنلاین نیز به عنوان بهترین بازیگر مکمل مرد در سیو پنجمین دوره جشنواره فجر از نگاه تماشاگران شناخته شد.
عنقا که میزبان هادی حجازی فر بود، در بخشی از گفتگو از او پرسید: در فیلم «ایستاده در غبار»، شاید خیلی ها تو را به عنوان یک بازیگر جدی نگرفتند؛ جنس فیلم به شکلی بود که گفتند شبیه شهید احمد متوسلیان بود، کار بر اساس دیالوگ نبود و شاید به خاطر آن جنس کاری که آقای مهدویان تجربه می کرد. اما سر فیلم «ماجرای نیمروز» خیلی دیده شدید. حرف زده شد و بعد هم ماجراهای پرحاشیه داوری جشنواره گذشته...
واقعا شما خودتان فکر می کنید که موقعیتی را که حالا به دست آورده اید مدیون کدام یکی از این دو به اصطلاح استارت اولیه تان هستید؟ «ایستاده در غبار» یا «ماجرای نیمروز»؟
حجازی فر پاسخ داد: بی شک «ایستاده در غبار» چون من در «ماجرای نیمروز» کار سختی انجام ندادم، صرفا با توجه به شناختی که از تماشاگر دارم یک نقش را کارگردانی کردم. من سالها تئاتر کار کردم و بازیگر تئاتر یک توانایی دارد که در بحث هایی که درباره این موضوع می شنوم، اصلا به آن اشاره نمی شود. درباره همه چیز حرف زده می شود جز توانایی که بازیگر تئاتر دارد و آن هم توانایی فهم حال و هوای مخاطب در لحظه است. یعنی کار را کارگردانی می کند. من در کارمان به بازیگرهایم می گویم که مثلا در فلان دقیقه اگر این حس را از تماشاگر نگرفتی، ما این پلان بی را انجام می دهیم. یعنی کار باید طوری طراحی شود که از دست نرود.
وی افزود: در سینما من در فیلم «ماجرای نیمروز» نقش خودم را کارگردانی کردم. یعنی فیلمنامه را که می خواندم، میگفتم که خب تماشاگر از جلسات بی شمار خسته شده، من باید حرف تماشاگر را بزنم، تا کی ما می خواهیم حرف بزنیم؟ تماشاگر این را می پذیرفت و اصلا قابل قیاس نبود.
می گفتم یعنی چه که این همه بازیگر بیکارند و اینها از طریق تلگرام بازیگر انتخاب می کنند!؟
این بازیگر با بیان اینکه «در ایستاده در غبار» من برای پلک زدنم هم برنامه داشتم، ادامه داد: ابراهیم امینی انتخاب بازیگر «ایستاده در غبار» بود. جالب اینجا بود که من در گروههای تلگرامی که برای دانشکده هنرهای زیبا عضو هستیم فراخوان اینها را که دیده بودم گفتم یعنی چه!؟ مگر میشود بازیگر را از طریق فراخوان انتخاب کرد؟ حتی بچه ها درباره آدم هایی که کار ندارند غر میزدند و من هم همینطور مثل آنها خیلی غر میزدم و میگفتم که این همه بازیگر مانده اند و اینها از طریق تلگرام دنبال بازیگر می گردند!؟
ماجرای انتخاب شدن برای نقش حاج احمد متوسلیان
حجازی فر یادآور شد: من آن موقع برای کاری کیش بودم و عوامل خیلی آدمها را دیده بودند. تا اینکه ابراهیم امینی یک عکس از من را به مهدویان نشان می دهد و او هم می گوید که این اصلا شبیه نیست. بالاخره امینی مهدویان را راضی کرده بود که با من یک گفتگویی انجام دهد. در گفتگویمان از او پرسیدم برای کدام نقش مرا می خواهد و وقتی پاسخ را شنیدم گفتم که من اصلا شبیه نیستم. ایشان از من خواستند که بروم و تست بدهم. من هم گفتم که نه من اصلا شبیه نیستم. امینی از یک طرف به من اصرار می کرد و از طرف دیگر به آقای مهدویان. چون امینی در دانشگاه تربیت مدرس، مقطع ارشد بود و هم کار از من دیده بود و هم دوسه بار دعوای من در واحد اداری دانشگاه را دیده بود، پیش خودش تصور کرد که اینها ترکیب خوبی برای حاج احمد است. بالاخره من رفتم و تست گریم دادم و آقای مهدویان آمدند و گفتند که خودش است و این کل اتفاق بود.
وی تاکید کرد: من 10 روز بعد جلوی دوربین رفتم. یکی از دلایل موفقیت در آن کار این بود که من خیلی زمان نداشتم که بخواهم فکر کنم و بترسم از اتفاقی که قرار بود بیافتد. ولی به شدت آن کار را دوست دارم.
عنقا نیز گفت: مهدویان به هرحال کارگردانی است که توانست در همان شروع اولیه، خودش را به عنوان یکی از کارگردان هایی که دیگر نمی شود نادیده اش گرفت و باید اخبار او را دنبال کرد، اثبات کرد.کار کردن با او چطور است؟
با مهدویان سینما ساده و لذت بخش است
این بازیگر در پاسخ به سوال عنقا مبنی بر اینکه امسال مردم تو را بیشتر در فیلم «لاتاری» کشف می کنند یا در آن دو فیلم دیگر، تصریح کرد: امیدوار هستم که در دو فیلم دیگر باشد. چون از این ور یک جورهایی خیالم راحت است، استانداردی را رعایت کردم و دوست دارم که بگویند در آنها خوب بوده ام. حالا 10 نفر به من گفتند خوب بودی، یک نفر به من گفت خوب نبودی واقعا بهم ریختم. چون از این بابت نگران هستم. ولی کار کردن با مهدویان هم دیگر برایم ترسناک نیست، نگرانی ندارم چرا که حسین به من اعتماد می کند و من هم به او کاملا اعتماد دارم.
حجازی فر توضیح داد: برای همه بخش ها لذت بخش است. وقتی من اینطور میگویم شاید آقای مهدویان بگوید که تو با تعریف هایت همه را با من دشمن می کنی. ولی صادقانه می گویم در یکی از برداشتهای به شدت سختمان در وردآورد بودیم و هوا به شدت سرد بود. با ساعد سهیلی سکانس گرفتیم، بعد یادم می آید که او گفت یعنی چه؟ مگر میشود سینما انقدر ساده و لذت بخش باشد؟ من فکر می کنم آقای مهدویان این دوتا اصل ساده و لذت بخش را در کارهایشان رعایت می کنند.
وی در پاسخ به این نقطه نظر عنقا که پس کار کردن با او نقطه مقابل کارکردن با ابراهیم حاتمی کیا است، تاکید کرد: جنس کارها با همدیگر فرق می کرد، جنس دکوپاژ مهدویان هم فرق می کند. حالا ما یک سکانس مهم سه نفره را، از درون یک پنجره کوچک می بینیم که چهار تا میله هم دارد، یعنی یک سکانس نزدیک به چهار دقیقه است. چه کسی چنین کاری را خواهد کرد ؟ فقط آقای مهدویان آن هم چون از سینمای مستند آمده است.
جواد عزتی که بدقول است در روزهای آف هم سرکار می آمد
بازیگر «به وقت شام» تاکید کرد: در مواجهه با بازیگر، شما یک تصویر را می سازید و در دل کار می برید و می گویید خب از این جای فیلم بزنید و این اجازه را به شما می دهد که فکر کنید شما در حال پیش بردن همه چیز هستید، در حالی که او همه چیز را پیش می برد ولی او آنقدر انرژی اش بالا است، باورتان می شود که باید با جواد عزتی چندین بار تماس بگیرید تا سروقت بیاید چرا که خیلی بدقول است، ولی او همیشه در روزهای آف هم سرکار می آمد.
عنقا نیز در این خصوص گفت: آقای عزتی یک شب مهمان برنامه ما بودند. در آن زمان هنوز «لاتاری» را شروع به کار نکرده بودید، بعد در مورد فیلم مهدویان صحبت کردیم که در جواب گفتند من در آن فیلم حتما هستم. پرسیدم آیا تا به حال صحبتی درباره فیلم شده و آقای عزتی گفت که نه هنوز کسی با من صحبتی نکرده ولی من می روم!
حجازی فر اظهار کرد: من یک مدت به آقای عزتی حسادت می ورزیدم و به شوخی به او میگفتم که در کارهای آقای مهدویان اول من هستم و بعد تو هستی. ولی در فیلم «ماجرای نیمروز» همه بچه ها از قبیل احمد مهرانفر و مهرداد صدیقیان همه بیرحمانه به یکدیگر کمک می کردیم. یا مثلا در فیلم «لاتاری» من از قبل درباره آقای فرخ نژاد شنیده بودم ایشان بد اخلاق و اخمو هستند.
عنقا گفت: چه کسی این حرف را زده؟ من با آقای فرخ نژاد کار کرده ام و اتفاقا همین امروز هم با هم صحبت می کردیم و همیشه در حال بگو و بخند هستند. اگر با آقای فرخ نژاد حرفه ای رفتار کنی در کارش حرفه ای است.
تنها جایی که دوست دارم فقط بازیگر باشم کارهای مهدویان است
حجازی فر هم گفت: بله آقای فرخ نژاد در فیلم «لاتاری» هم به شدت کمک می کردند و ایده می دادند. ما در پشت صحنه این فیلم حالمان خیلی خوب بود و فکر می کنم این انرژی به روی صحنه منتقل می شود. من واقعا از کار کردن با مهدویان لذت می برم و تنها جایی که دوست دارم فقط بازیگر باشم کار او است.
در ادامه عنقا با بیان اینکه «لاتاری» یکی از فیلمهایی بود که اسم آن را قبل از اینکه ساخته شود همه می دانستند و حرف و حدیث هایی درباره فیلم و ماجراهای پروانه ساختش وجود داشت، از حجازی فر پرسید ما قرار است چه فیلمی ببینیم؟
اگر 20 روز بیشتر وقت داشتیم چقدر «لاتاری» بهتر می شد؟
حجازی فر پاسخ داد: نمی دانم اگر سید محمود و حسین این مصاحبه را ببینند چه خواهند گفت؟ ولی من نظر شخصی خودم را می گویم و همیشه سعی کردم که صادقانه صحبت کنم. می خواهم بگویم که ما چه فیلمی می توانستیم ببینیم، این مسئله من را بیشتر اذیت می کند. هفت ماه کم نیست که از انرژی کلی آدم، صرف گرفتن پروانه ساخت شود. دویدن، امید، آیا جلسه تشکیل می شود یا نمی شود؟ شورا عوض شد و... این برای همه فیلم ها هست من تنها راجع به «لاتاری» حرف نمی زنم. حالا که فیلم را می بینم می گویم اگر ما 20 روز بیشتر وقت داشتیم چقدر این فیلم میتوانست بهتر باشد؟
وی افزود: امروز که فیلم را با تماشاگران دیدم، من که پرده را نگاه نمی کردم فقط تماشاگران را نگاه می کردم که واکنششان را ببینم و خداراشکر خیلی خوب بود.
حجازی فر ادامه داد: من در واقع این فیلم را دیشب ساعت ۳۰ : ۳ تنهایی دیدم و خیلی هم خسته بودم. یک مقدار نگران شدم ولی فیلمی است که برای تماشاگر ساخته شده و من این ویژگی اش را خیلی دوست دارم .